Kyolic Diabalans - luonnollinen apu verensokerin hallintaan

22.05.2017

Tilastojen mukaan Suomessa on n. 300 000 lääkkeillä hoidettavaa aikuistyypin diabeetikkoa. Lisäksi ehkä n. 150 000 sairastaa tietämättään 2-tyypin diabetesta. Edellä mainitun joukon jatkona monia meitä vaanii diabetesta edeltävä ns. vähäinen sokeriaineenvaihdunnan häiriö. Ei silti syytä synkistelyyn. Tässä pisteessä hyvinvointiin panostaville on uusi monipuolinen ravintolisä; Kyolic DiaBalans.

2-tyypin diabeetikolla on sokeri­aineenvaihdunnan häiriö, jossa insuliini ei pysty täysin säätelemään sokerin siirtymistä verenkierrosta soluihin. Jotta elimistömme lopulta onnistuisi siirtämään sokerin soluihin, joutuu haima tuottamaan insuliinia normaalia enemmän. Häiriön jatkuessa pitkään haiman solut alkavat väsyä, verensokeri jää koholleen ja diabeteksen riski kasvaa. Uusi luku lääkittävien tilastoissa on harmillisen lähellä.

Tunnista sokeriaineen­vaihdunnan häiriön oireet

Tyypillisin häiriintyneen sokeriaineenvaihdunnan ensioire on aterioiden jälkeinen voimakas väsymys. Koholla oleva verensokeri voi lisäksi aiheuttaa ärtyneisyyttä ja jopa masennusta. Kohollaan oleva sokeri kuuluu hyvin usein osaksi laajempaa ns. metabolista oireyhtymää, jossa myös rasva-aineenvaihdunnan tasapaino horjuu. Tunnetuin metabolisen oireyhtymän riskitekijä onkin ylipaino ja etenkin vyötärölihavuus. Alkava sokeriaineenvaihdunnan häiriö olisi hyvä havaita ajoissa. Jopa vuosia salaa kohollaan oleva verensokeri ja huonot rasva-arvot voivat vähitellen nakertaa verisuonten ja sydämen hyvinvointia.

Kenelle Kyolic DiaBalans sopii?

Kyolic DiaBalans on monipuolinen tuki verensokerin hallintaan. Se on nerokas lisä kaikille keskivartalolihaville miehille ja naisille, jotka ovat päättäneet tarttua oman onnensa ohjiin ja toteuttaa elämäntapamuutoksen. Suurin ilo ja apu tuotteesta saadaan nimenomaan yhdessä terveellisen ruokavalion ja liikunnan kanssa. Kyolic DiaBalansia on hyvä käyttää varoen ja sokeriarvoja tarkkaillen, jos häiriötilaa tuetaan jo ennestään kevyellä diabeteslääkityksellä.

Viiden tehoaineen monipuoliset vaikutukset koko keholle

Kyolic DiaBalansin tehoaineet vaikuttavat sokeriaineenvaihduntaan eri tavoin ja yhdessä toisiaan tukien. Kapseleiden hyvin imeytyvä kromi edistää veren sokeriarvo­jen pysymistä normaalina. Se auttaa insuliinia siirtämään glukoosin verenkierrosta soluihin ja kudoksiin, jossa glukoosi muutetaan energiaksi. Kyolic DiaBalansin toinen tärkeä aineosa on ns. kylmäkypsytetty valko­sipuliuute, Aged Garlic Extract (AGE). Tämän maailman tutkituimman valkosipulin hyödyt sydänterveydelle on osoitettu sadoissa tieteellisissä tutkimuksissa. Niasiini edistää energia-aineenvaihduntaa ja vahvistaa kromin vaikutuksia. Eksoottisemmat Momordica charantia- (karvaskurkku) ja Salacia reticulata -uutteet tukevat edelleen kromin ja AGE:n vaikutuksia. Kyolic DiaBalans kapseli nautitaan aterian yhteydessä 1–2 kertaa päivässä.

Veikö talvi voimat?

24.04.2017

Väsyttääkö? Eivätkö työt suju? Vetämättömään oloon voi olla lukuisia syitä. Kiire ja jatkuva suorittamisen tarve johtaa usein stressaantumiseen ja edelleen yöunien lyhenemiseen. Joskus väsymys johtuu rankan treenin ja levon väärästä suhteesta. Usein ongelman taustalla on yksinkertaisesti puutteellinen ruokavalio; raudan ja vitamiinien liian vähäinen saanti. Monipuolisen ruokavalion, liikunnan ja riittävän levon merkitystä ei voi koskaan ylikorostaa.

Rauta on tärkeä hivenaine

Rauta on ihmiselle välttämätön hivenaine. Rauta on saatava ravinnosta, koska kehomme ei pysty sitä itse valmistamaan. Suurin osa elimistön raudasta on sitoutuneena veren punasolujen hemoglobiiniin.

Hemoglobiinilla on tärkeä tehtävä elimistössä. Se kuljettaa keuhkoista saatua happea elimistön eri osiin, ja siellä syntynyttä hiilidioksidia takaisin keuhkojen kautta hengitysilmaan. Raudalla on tässä hapenkuljetusjärjestelmässä tärkeä osa. Rautaa tarvitaan myös uusien punasolujen muodostumiseen. Jokainen meistä siis tarvitsee rautaa säännöllisesti - iästä riippumatta!

Väsymys on merkki raudan puutteesta

Rauta on monella tavalla kytköksissä jaksamiseen ja pirteyteen. Väsymys onkin yksi helpommin havaittavista raudanpuutteen oireista. Muita tyypillisiä oireita ovat huimaus, yleiskunnon ja vastustuskyvyn aleneminen sekä keskittymiskyvyn puute. Yleisimmin näitä oireita esiintyy kasvuikäisillä ja nuorilla naisilla, odottavilla äideillä sekä vanhuksilla.

Raudan puute voi johtua monesta syystä. Joissakin olosuhteissa raudan saanti on rajallista (kasvisruokavalio, laihduttaminen, erityiset raudan imeytymishäiriöt). Joskus taas oma raudankulutuksemme on normaalia suurempi (runsaat kuukautiset, ehkäisykierukka, raskaus, imetys, kova fyysinen rasitus).

Vaihtelevasti imeytyvää rautaa ravinnosta

Monipuolinen ruokavalio riittää periaatteessa täyttämään reilummankin raudantarpeen. Parhaat raudanlähteet ovat eläinperäisiä; liha, kala ja sisäelimet. Näissä rautaa on runsaasti ja se on hyvin hyödynnettävässä muodossa olevaa ns. hemirautaa. Kasvikunnan tunnettuja rautalähteitä ovat mm. pähkinät, palkokasvit ja ruisleipä. Kasviperäinen rauta on kuitenkin melko heikosti imeytyvää, mikä voi aiheuttaa huolia tiukkaa kasviruokavaliota noudattaville.

Käytännössä raudan imeytyminen ei ole ihan mutkatonta, vaikka sitä olisikin ravinnossa tarjolla. Nykytiedon mukaan vain n. 10 % ravinnon raudasta imeytyy elimistöön. Kasviperäisyyden ohella raudan hyväksikäytettävyyttä häiritsevät mm. kahvin, teen ja kolajuomien runsas käyttö. Ravinnossa on onneksi myös tekijöitä, jotka vastaavasti parantavat raudan imeytymistä. Näitä ovat esim. C- ja B-vitamiinit.

Rauta ja piristävät vitamiinit yhdessä pullossa

Ferronol on monipuolinen nestemäinen rauta-vitamiinivalmiste kaikille pirteyttä kaipaaville. 15 ml:n päiväannos Ferronolia sisältää 21 mg rautaa sekä raudan imeytymistä parantavia C- ja B-vitamiineja (B1, B2, B6 ja B12). Sen muut tärkeät tehoaineet ovat foolihappo, nokkosuute, ruusunmarjajauhe, magnesium sekä marjamehujen (punaherukka, mustaherukka, puolukka ja viinirypäle) sisältämät luonnolliset flavonoidit.

Ferronolin aineosat tukevat nerokkaasti toinen toistensa vaikutuksia. C- ja B-vitamiinien on koettu toimivan ihan yksittäinkin nopeavaikutteisina virkistysvitamiineina. B-vitamiinit lisäävät samalla stressinsietokykyä ja vähentävät hermostuneisuutta, edistävät aineenvaihduntaan sekä lisäävät solujen energiatuotantoa. Foolihappo ja B12-vitamiini ovat tärkeitä uusien punasolujen muodostumisessa ja tukevat näin raudan vaikutuksia elimistössä.

Pirteyttä ja jaksamista kaikenikäisille

Ferronol tarjoaa elimistölle hyvän annoksen rautaa. Se parantaa samalla raudan imeytymistä sekä edistää uusien punasolujen muodostumista. Säännöllisen käytön myötä voi havaita, miten Ferronol lisää pirteyttä ja auttaa jaksamaan paremmin arkisissa askareissa.

Hyvänmakuinen ja helppokäyttöinen Ferronol sopii sekä aikuisille että lapsille. Hyvän imeytymisen ansiosta se on ystävällinen myös vatsalle. Ferronolia suositellaan koululaisille, kiireisille ihmisille, laihduttajille, kuntoilijoille, kasvissyöjille, ikäihmisille sekä odottaville ja imettäville äideille.

Valmistaudu jo kevään siitepölykauteen: Tyrniöljy avuksi kutiavan kuiville silmille

28.03.2017

Silmien kuivuus nakertaa monen elämänlaatua. Tyypillisin esimerkki on vaihdevuosi-iän ohittanut nainen, joka harmittelee silmien vuotamista ja polttelua kirjaa lukiessa. Usein kiusa korostuu ilmastoidussa konttorissa. Ongelma on tuttu myös monelle nuorelle piilolinssien käyttäjälle. Silmien kutina saa kiusallista lisävauhtia kevään siitepölykauden alkaessa. Turun yliopistolla tehdyn tutkimuksen mukaan tyrniöljy voisi kuitenkin olla toivotuksi avuksi kaikenikäisille kuivasilmäisille ihmisille.

Ehjät limakalvot suojaavat pöpöiltä ja siitepölyiltä

Tulemme aika harvoin ajatelleeksi miten tehokkaan suojan limakalvot muodostavat kaikkialla kehossamme; silmissä, suussa, nenässä, hengitysteissä, ruuansulatuskanavassa, virtsateissä ja intiimialueilla. Liukkaat ja ehjät limakalvot saavat ulkoisten taudinaiheuttajien otteen lipsumaan ja pysymään meistä loitolla. Bakteerien ja virusten ohella limakalvot suojaavat silmiä ja hengitysteitä myös siitepölyjen aiheuttamilta rasituksilta. Silmät eivät tulehdu ja kutia yhtä helposti, kun limakalvojen muodostama suoja on kunnossa. Vastaavasti nenää on mukavampi niistää, kun sen limakalvot ja iho eivät ole jo kevään alkaessa valmiiksi riekaleina.

Tutkitusti apua kaiken ikäisille kuivasilmäisille ja piilolinssien käyttäjille

Turun yliopistolla pari vuotta sitten tehty kliininen ravitsemustutkimus todisti jo kauan käytännössä tunnetun tyrniöljyn terveysvaikutuksen. Tyrniöljyn nauttiminen paransi merkittävästi kuivilta tuntuvien silmien hyvinvointia. Tutkimukseen osallistui 86 koehenkilöä, jotka nauttivat päivittäin kolmen kuukauden ajan 4 kapselia joko tyrniöljyä tai kookosöljyä sisältänyttä lumevalmistetta. Puolet tutkimukseen osallistuneista koehenkilöistä käytti säännöllisesti piilolinssejä. Osa heistä oli nuoria, osa vaihdevuosi-iän ohittaneita. Tutkimuksen mukaan tyrniöljyn nauttiminen vähensi silmien punoitusta ja polttavaa tunnetta. Öljylisä vähensi silmien vuotamista, rauhoitti tulehdusta ja lisäsi kyynelnesteen viskositeettia. Tyrniöljystä todettiin olevan merkittävää apua myös piilolinssien käyttäjille.

Monivaikutteinen luonnontuote vaihtoehdoksi silmätipoille

Silmien kuivuutta lievitetään useimmin silmätipoilla. Kerran tai useasti päivässä lisättävät tipat vähentävät nopeasti kuivuuden tunnetta. Tipat eivät kuitenkaan lievitä silmän limakalvojen hauraudesta johtuvaa tulehdusta. Tulehdusta voidaan toki hallita tulehdusta lievittävillä lääkkeillä, mutta ne eivät useinkaan sovellu säännölliseen käyttöön. Tutkimustulosten perusteella tyrniöljylisä voisikin usein tarjota luonnollisen ja toimivan vaihtoehdon tipoille. Tyrniöljy ei ole nopeasti vaikuttava lääke. Sen vaikutukset perustuvat rasva-aineenvaihdunnan positiivisiin muutoksiin, jonka myötä limakalvojen uudelleen rakentuminen tehostuu. Seuraukset ovat havaittavissa säännöllisessä käytössä 1 – 2 kk viiveellä. Yksilölliset erot ovat toki suuria ja jotkut hihkuvat ilosta jo parin viikon kuluttua. Aina tipoista ei myöskään päästä kokonaan eroon. Silti jo tippojen tarpeen väheneminen on usein kaivattu edistysaskel kohti parempaa elämänlaatua. Ravinnon tavoin tyrniöljy vaikuttaa laaja-alaisesti koko kropassa. Limakalvojen ja ihon uudistumisen ohella sen on osoitettu tukevan myös sydämen ja verenkierron hyvinvointia.

Puhdas ja luonnollinen kaksoistyrniöljy

Koehenkilöt nauttivat tutkimuksessa tyrnin marjaöljyä ja siemenöljyä sisältävää vakioitua SBA24-kaksoistyrniöljyä. Öljy valmistetaan ainoastaan tyrnistä ja siinä on mukana kaikki tyrnin hyvät rasvahapot, kasvisterolit ja rasvaliukoiset antioksidantit. Öljy tuotetaan hellävaraisella hiilidioksidiuutolla, joka säilyttää marjan herkät tehoaineet alkuperäisessä muodossa terveytemme hyväksi.

Oy Valioravinto Ab markkinoi tutkittua tyrniöljyä tuotenimellä Omega7®. Öljyä on saatavissa kapseleina ja nestemäisenä. Nestemäistä Omega7®-tyrni-oliiviöljyä suositellaan erityisesti suun kuivuudesta kärsiville. Molemmat tuotteet ovat täysin kasviperäisiä.

Lisätietoja tuotteesta: www.valioravinto.fi

Viite: Larmo P. et al. Oral sea buckthorn oil attenuates tear film osmolarity and symptoms in individuals with dry eye. J Clin Nutr. 2010, 140:1462-68

Nopea ja vastuullinen vaihtoehto niveltesi hyvinvointiin

02.02.2017

On aamuja, jolloin on vaikea päästä liikkeelle. Toisinaan nivelten jäykkyys ja valitus rajoittavat aamun ohella koko päivän askareita ja liikuntaharrastuksia. Vaivat yleistyvät iän myötä, mutta yhä useammin nivelten liikkuvuus ja hyvinvointi ovat koetuksella myös nuorilla kuntoilijoilla. NivelActive on uusi ravintolisä, joka tarjoaa nopean ja eettisesti kestävän tuen kaikenikäisten nivelten hyvinvointiin.

Yleisimmin käytetyt niveltuotteet sisältävät nivelen tulehdusta rauhoittavia aineosia, kuten kondroitiinisulfaattia ja glukosamineja. Aineosat ovat toimivia, joskin niiden vaikutusmekanismit ovat verraten hitaita. Tuntuvaa muutosta saa odotella monta viikkoa. Ennen kaikkea niiden alkuperä on monen kuluttajan eettisten aatteiden vastainen. Ne on valmistettu pääosin hain evistä ja tukirangan rustosta. Haikantojen romahtamisen myötä perinteisille tehoaineille on onneksi alettu etsiä eettisesti kestäviä vaihtoehtoja.

Ainutlaatuisia ravintoaineita nivelille kanamunan kuoresta
1990-luvulla USA:ssa oivallettiin, että kanamunan kuoren alla oleva nahkea kalvo sisältää luonnostaan useita nivelille tärkeitä ravintoaineita; kondroitiinisulfaattia, hyaluronihappoa, glukosamineja ja kollageenia. Aineosia on yhden munan ohuessa kalvossa vain vähän. Määrä kasvaa kuitenkin suureksi, kun huomioidaan esim. USA:n leipomoissa päivittäin käytettyjen munien määrä. Leipurit eivät tee kakkutaikinaa kokonaisista munista, vaan hygieenisestä, nestemäisestä munamassasta. Käytännössä kokonaisia munia leipomoille jalostavat yritykset tuottavat munamassan sivuvirtana huikeat määrät munan kuoria eli arvokasta raaka-ainetta nivelten tarpeisiin.

Tutkitusti turvallinen ja toimiva NEM®
Vuosien kehitystyön tuloksena amerikkalainen Natural Eggshell Membrane NEM on maailman tutkituin kanamunan membraaniuute. Uutteessa ei ole tärkeintä tehoaineiden maksimoitu määrä, vaan niiden tasapainoinen suhde toisiinsa. Kanamunan kalvon aineosat myös säilyvät alkuperäisessä aktiivisessa muodossa. Valmistuksessa ei käytetä kemiallisia liuottimia ja lämpöäkin vain nopeasti mikrobiologisen puhtauden takaamiseksi.

Hienointa NEM:ssä on toimivuus. Kliinisten tutkimusten mukaan uute vaikuttaa niveliin merkittävästi perinteisiä niveltuotteita nopeammin. Vaikutukset on todettu jo 10 päivän säännöllisen käytön myötä*.

Käyttäjät kiittävät nopeaa tehoa ja vastuullisuutta
Oy Valioravinto Ab aloitti vuosi sitten NEM -tuotteen valmistuksen. Suomalainen NivelActive on tosi asiassa ainoa tuote maailmassa, jossa NEM on yhdistetty tunnettujen nivelkasvien, Boswellia serrata- ja pirunkynsiuutteen kanssa. Toisiaan tukevia luonnon tehoaineita on täydennetty mangaanilla, joka tehostaa sidekudoksen normaalia muodostumista nivelissä. Yhdistelmä on todettu käytännössä erittäin toimivaksi. Moni käyttäjä on kehunut NivelActivea ensimmäiseksi todellakin nopeasti vaikuttavaksi niveltuotteeksi. Eron huomaa jo ennen ensimmäisen paketin loppumista.

NivelActivea nautitaan 2 tablettia päivässä. Tuotetta on kiitetty myös sopivasta hinnasta ja upeasta eettisyydestä. NivelActive sopii monista niveltuotteista poiketen myös kala- ja äyriäisallergikoille. Kanamunasta valmistettua NEM -uutetta lukuun ottamatta tuote on 100 % kasviperäinen.

Suosittelemme:
• Nivelten jäykkyydestä kärsiville
• Kuntoilijoille ja aktiiviurheilijoille
• Fyysistä työtä tekeville
• Kaikenikäisille naisille ja miehille

*Tutkimusviite: Danesch et al. NEM brand eggshell membrane effective in the treatment of pain associated with knee and hip osteoarthritis; Results from a six center, Open label German clinical study, J. Arthritis 2014; 3(3).

Sunwic IBS - Miellyttävä ravintokuitu ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) hoitoon

27.12.2016

Ärtyvän suolen oireyhtymän (irritable bowel syndrome IBS) oireista kärsii jopa joka 10:s suomalainen. Valtaosalla vaivaa ei ole diagnosoitu, vaikka epämääräisiä oireita on koettu jo pitkään. IBS:n tyypillisiä oireita ovat vatsan turvotus ja kivut sekä vaihtelevasti ilmenevät ummetus, ripuli ja ilmavaivat.

 

Vaikeasti diagnosoitava suolistovaiva

IBS:n diagnosointi on haastavaa. Suoliston epämääräiset kivut ja tuntemukset, ripulointi ja turvotus johtavat pääosin vaikeiden suolistosairauksien tutkimiseen. Tähystysten jälkeen diagnoosiksi osoittautuu usein ”vain” ärtyvä suoli. Toiminnalliseksi suolistovaivaksi kuvattu ongelma ei ole vakava, mutta sen parantamiseen ei ole yhtä toimivaa lääkettä. Oireita voi hallita pääsääntöisesti vain säännöllisellä ruokavaliohoidolla. IBS:n kuten muidenkin vatsaongelmien hoidossa on lisäksi hyvä kiinnittää huomiota stressin hallintaan ja säännöllisiin elämäntapoihin.

IBS potilailla poikkeavat suolistobakteerit

Ärtyvän suolen oireyhtymän syyt ovat vielä valtaosin tuntemattomia. Potilaita tutkimalla on kuitenkin havaittu joitakin eroja terveisiin ihmisiin verrattuna. Yksi keskeinen ero on suolistobakteerien määrässä ja laadussa. IBS-potilaiden suolistossa on yleisesti vain niukasti hyviä bifidobakteereja. Niiden lisääntymisen myötä IBS-oireet ovat vastaavasti lievittyneet, mitä on pidetty osoituksena oireen ja hoidon syy-yhteydestä.

Pelkkä bifidobakteerien määrän kasvu ei ratkaise kaikkia ärtyvän suolen ongelmia. Hyvien suolistobakteerien on myös oltava aktiivisia ja tuotettava ihmiselle tärkeitä aineenvaihduntatuotteita. Tällaisia ovat mm. lyhytketjuiset rasvahapot kuten propionaatti ja butyraatti, jotka ovat erinomaista ravintoa suolen limakalvojen soluille. Käytännössä tämä edistää suoliston limakalvojen vahvistumista ja parantaa näin ärtyvän suolen hyvinvointia.

 

Sunwic® IBS - kliininen ravintovalmiste ärtyvän suolen ruokavaliohoitoon

Sunwic® IBS on uusi kliininen ravintovalmiste IBS:n ja ummetuksen oireiden ruokavaliohoitoon. Vitivalkoinen jauhe on guarpapukuitua, jota on osittain pilkottu pienemmiksi hiilihydraattijakeiksi. Nesteeseen sekoitettava jauhe toimii käytännössä prebioottisena liukoisena ravintokuituna. Se on niukka energian lähde meille ihmisille, mutta erinomaista ravintoa suolistomme hyville bakteereille.

Sunwic IBS -jauhe ei itsessään sisällä maitohappobakteereja. Kliinisten tutkimusten mukaan sen säännöllinen käyttö kuitenkin lisää suolistomme hyvien bifidobakteerien määrää. Se myös aktivoi suolistobakteereja tuottamaan em. suolistoa helliviä aineenvaihduntatuotteita.

 

Toimiva ja erityisen miellyttävä säännöllisessä käytössä

Osittain pilkotun guarpapukuidun koostumus, vaikutukset ja käyttömukavuus eroaa edukseen muista tunnetuista prebiooteista, kuten inuliinista ja psylliumista. Sunwic IBS sisältää mm. muita runsaammin suolistobakteereille tärkeää galaktoosia ja mannoosia. Kuidun pilkkomisen takia ne ovat myös helpommin bifidobakteerien käytettävissä, ja siksi bakteerien määrä ja aktiivisuus kasvaa ilahduttavan nopeasti.

Sunwic IBS on erityisen miellyttävä käyttää. Jauhe liukenee täydellisesti nesteeseen ja on täysin mauton, hajuton ja väritön. Nesteeseen sekoitettu jauhe ei geeliydy eikä muutu epämiellyttäväksi limaksi. Nämä ominaisuudet ovat tärkeitä IBS-potilaille, joiden on noudatettava ruokavaliohoitoa viikosta ja kuukaudesta toiseen. Sunwic IBS:n voi nauttia mieleisensä juoman mukana eikä siihen siksi kyllästy koskaan.

 

Sopii FODMAP- ruokavaliota noudattaville

Sunwic IBS on valmistettu guarpavuista. Ainutlaatuisen valmistuksen myötä pavuista jalostuu kliininen ravintovalmiste ärtyvän suolen oireyhtymän ruokavaliohoitoon. Suositus voi kuulostaa ristiriitaiselta, koska vatsavaivoista kärsivien suositellaan usein välttämään FODMAP:eja eli suolistossa fermentoituvia hiilihydraatteja. Pavut kuuluvat FODMAP-listalle, mutta Sunwic ei olekaan verrattavissa tavalliseen papujauhoon. Päinvastoin se tekee hurjan hyvää oikuttelevalle vatsalle. Kannattaa kokeilla.

Tilaa Sunwic IBS Luontaistuntijat -verkkokaupasta

Tilaa Sunwic IBS Life -verkkokaupasta