Karpaloa ja maitohappobakteereja tueksi kesän rientoihin

05.07.2017

Virtsatietulehdukset ovat monia naisia kiusaava riesa myös kesällä. Edes auringonpaiste ja leppoisa kesäfiilis eivät aina riitä pitämään ongelmia loitolla. Päinvastoin. Viileä uimavesi, kolea ilta rantakallioilla tai vilkas kuhertelu kesäheilan kanssa saattavat aiheuttaa ihan uusia haasteita naiselliselle hyvinvoinnille. Akuutti virtsatietulehdus pitää hoitaa antibiootilla. Vähäisempiä levottomia tuntemuksia vastaan voi sen sijaan kamppailla myös lempeämmillä vastakeinoilla – karpalolla ja hyvillä maitohappobakteereilla.

Virtsatietulehduksen kehittyminen havaitaan usein intiimialueiden levottomina tuntemuksina. Näitä ovat mm. jatkuva vessassa käymisen tarve, kirvely ja pahan hajuinen virtsa. Tuntemukset ovat harmillisia kotioloissa, mutta etenkin jos vietät lomaa kesämökillä tai reissussa ulkomailla. Lomatunnelman latistumisen ohella harmiksi voi muodostua hoidon ja antibioottikuurin tavoittaminen lomaolosuhteissa.

Antibioottikuuri katkaisee oireet nopeasti. Harmi kyllä se ei aina tee loppua toistuvien tulehdusten oravanpyörästä. Joskus käy jopa päinvastoin; oravanpyörä saa lisää vauhtia. Antibioottikuuri voi altistaa uudelle tulehdukselle ja toisinaan sitä seuraavat myös hiivaongelmat. Parasta olisinkin välttää ongelmien kehittyminen jo ennalta. Keinoja on monia.

Nauti kesän iloista, mutta muista nämä:

Pulahdus viileään veteen virkistää kuumana kesäpäivänä mieltä ja koko kehoa. Joissakin tapauksissa kylmä kylpy tai ylle jäänyt märkä uima-asu saattavat silti altistaa ”kivitaudille”. Uinnin jälkeen kannattaa kuivatella huolella tai vaihtaa kuivat pöksyt ylle. Näin pienetkin ongelmat pysyvät loitommalla.

Kivitauti on vanhan kansan tahdikas synonyymi virtsatietulehdukselle. Istuskelu kylmällä kivellä tai kostealla nurmikolla voivat todellakin johtaa alapään kylmettymiseen, vastustuskyvyn alenemiseen ja edelleen tulehdusriskin kasvamiseen. Kokoon taiteltava istuinalusta kulkee näppärästi mukana vaikka festarirepussa. Pyllyn alle livautettuna se voi säästää antibioottikuurilta ja ainakin ylimääräiseltä vaatepyykiltä.

Kesällä lempi leiskuu. Villi festarikesä ja kesäheilan kanssa kuhertelu saattavat silti aiheuttaa kupruja elämänlaatuun. Aktiivinen sukupuolielämä on todellinen riskitekijä naiselliselle hyvinvoinnille yhtälailla nuorten kuin varttuneempienkin naisten kohdalla. Riskiä voi minimoida kiinnittämällä huomiota intiimihygieniaan sekä ennen lemmen leikkejä kuin niiden jälkeenkin.

Karpalo on perinteinen virtsateiden ystävä

Karpalo on perinteisesti käytetty apu naiselliseen hyvinvointiin. Käytölle on myös tieteellisesti osoitettuja perusteita. Karpalo sisältää luonnostaan aineosia, ns. proantosyanidiineja, jotka heikentävät haitallisen E.coli bakteerin tarttumista kasvualustaan. Karpaloita nautittaessa sen tehoaineet erittyvät virtsaan, jonka mukana ne huuhtoutuvat edelleen virtsarakon ja virtsateiden limakalvoille. Karpalo auttaa näin pitämään virtsatiet puhtaana pahoista bakteereista.

Hyvät maitohappobakteerit pitävät pahojen pöpöjen kasvun kurissa

Naisilla ruuansulatuskanavan bakteerit vaikuttavat merkittävästi myös intiimialueiden hyvinvointiin. Tämä johtuu peräaukon ja virtsateiden läheisestä sijainnista. Pahojen hiivojen ja bakteerien suuri määrä suolistossa johtaa käytännössä pöpöjen lisääntymiseen myös intiimialueilla.

Hyvin valitut maitohappobakteerit ovat oiva apu naisellisen hyvinvoinnin turvaamiseen. Vaikutus piilee siinä, että leveästi elävät hyvät bakteerit pitävät pahojen bakteerien kasvun kurissa. Kuri ja järjestys vallitsee sekä suolistossa että lyhyen mutkan jälkeen myös intiimialueiden limakalvoilla

Vahva karpalo ja maitohappobakteerit samassa kapselissa

KarpaLact Strong on ravintolisä, joka sisältää naisellista hyvinvointia puolustavat täsmäaseet; vahvan karpalouutteen ja huolella valitut aktiiviset maitohappobakteerit. KarpaLactia suositellaan erityisesti naisille, jotka kärsivät toistuvista virtsatieongelmista. Kapselit sopivat myös tueksi antibioottikuurille, koska ne auttavat vahvistamaan antibiooteilla stressatun vatsan omia maitohappobakteerikantoja.

Yksi tai kaksi kapselia päivässä

Käyttäjäpalautteiden mukaan paras hyöty saavutetaan KarpaLactin säännöllisellä käytöllä - etenkin silloin, jos on altis toistuville ongelmille. Normaalin hyvinvoinnin ylläpitoon riittää ehkä vain yksi kapseli päivässä. Olosuhteiden muuttuessa, kutinan ja vessassa juoksun koittaessa annostusta on hyvä lisätä kahteen kapseliin; 1 kapseli aamulla ja illalla. Moni nainen on saanut KarpaLactista toivottua ennakoivaa apua, kun on ottanut kapselin tai kaksi sukupuoliyhdynnän jälkeen.

KarpaLact sopii kaiken ikäisten naisten tarpeisiin - myös raskauden aikana.

Carmolis käyttövinkkejä suomalaiseen kesään

02.06.2017

Carmolis Yrttitipat on yrttivalmisteiden ehdoton klassikko. Yrttitipat ovat kuuluneet suomalaisten kesämökkien lääkekaappeihin yli 20 vuoden ajan. Ja hyvästä syystä – Carmolis on todella monipuolinen ja toimiva apu kesänviettoon. Yrttitippojen haihtuvia öljyjä voi käyttää avaamaan tukkoisia hengitysteitä, mutta myös helpottamaan herkuttelun jälkeistä ähkyä sekä rentouttamaan kesälaitumien riennoissa rasittuneita lihaksia.

Carmolis Yrttitipat on kuin luotu pohjoisiin olosuhteisiin. Tosiasiassa sen vaikutuksista nautitaan myös laajoilla kansainvälisillä markkinoilla. Sveitsissä valmistettuihin yrttitippoihin luotetaan tänä päivänä jo 14 Euroopan maassa. Käyttäjiä on siis miljoonia ja hyväksi todettuja käyttötapojakin satamäärin. Olemme nyt keränneet parhaat supisuomalaiset käyttövinkit Carmoliksen pohjoisille ystäville.

Carmolis kesäflunssan ja siitepölyjen aiheuttamaan tukkoiseen oloon:

Kesäflunssa on usein harmillisen sinnikäs lomakaveri. Carmolis Yrttitippojen eteeriset öljyt avaavat tuhisevia hengitysteitä yhtälailla lämpimällä kesäsäällä kuin talven pakkasilla. Imeytä n. 10 tippaa Carmolista sokeripalaan ja anna sen sulaa hitaasti suussa imeskellen. Yrttitippojen potku vahvistuu, kun lisäät sitä reilut 10 tippaa höyryävän kuumaan yrttiteehen tai hunajalla maustettuun veteen. Kokeneimpien Carmoliksen ystävien klassikko on yhä tänäkin päivänä tuhti annos yrttitippoja laakeasta astiasta höyryhengitettynä. Suosittelemme tätä lämpimästi myös uusille käyttäjille.

Carmolis tipat kurlaten käheälle kurkulle tai hengityksen raikastamiseen:

Yrttien eteeriset öljyt rauhoittavat ärtynyttä kurkkua ja raikastavat hengityksen. Lauluääni ja hengitys on helppo pitää kirkkaana niin karaoke-estradeilla kuin lavatansseissakin. Nauti rahisevan kurkun ensioireisiin tai tunkkaisen hengityksen raikastamiseen 15 tippaa Carmolista viileään vesitilkkaan sekoitettuna. Toimii.

Carmolis drinkki tilapäisiin ruuansulatushäiriöihin:

Kesän runsaat grilliherkut, hiilihapolliset juomat ja rehevät kasvikset saavat joskus mahan turvoksiin. Carmolis Yrttitipat helpottavat mukavasti ”ähkyn” oireita. Sekoita ruokailun jälkeen kylmään vesitilkkaan reilu 20 tippaa Carmolista ja nauti raikas drinkki kertakulauksella. Olo helpottuu ilahduttavan nopeasti.

Muista myös tuoteperheen uutuus, Carmolis Ruuansulatustipat. Ruuansulatustippojeni vatsaa hellivät yrttiuutteet (latva-artisokka, piparminttu ja voikukka) auttavat aktivoimaan maksan ja ruuansulatusentsyymien toimintaa. Perinteisillä vatsayrteillä on myös kehon kuona-aineista puhdistavia vaikutuksia.

Carmolis drinkki vanhoista matkaeväistä äityneelle vatsalle:

Kuumat kesäkelit ovat omiaan happamoimaan huolellakin pakattuja ruokia. Jotkut eksoottiset herkut saattavat vastaavasti aiheuttaa vatsan vellomista jo ihan tuoreeltaankin nautittuna. Vahvoilla yrttiöljyillä on koettu lieviä vatsapöpöjä nujertavia vaikutuksia. Yrttitipat saattavatkin säästää sinut ikävältä reissuvaivalta. Nauti heti ensioireisiin reilut 20 tippaa Carmolista kylmään vesitilkkaan sekoitettuna. Sama drinkki helpottaa myös esim. matkakuumeesta tai muusta jännityksestä johtuviin vatsan kipristelyihin.

Carmolis Yrttitipat väsyneille ja kipeytyneille lihaksille:

Pitkästä soutulenkistä, heinätöistä tai lavatanssien humppasetistä rasittuneet lihakset saattavat kaivata pintaansa jotain Mobilattia monipuolisempaa. Sivele yrttitippoja suoraan rasittuneille lihaksille. Muista myös erityisesti lihaksien tarpeisiin laadittu Carmolis Yrttigeeli!

Carmolis löylyt rantasaunalla:

Löylytippoja ja –liemiä löytyy kauppojen hyllyiltä joka makuun. Carmoliksesta saat silti kokeilemisen arvoiset ja taatusti virkistävät löylyt perinteisten koivu- ja terva-aromien rinnalle. Lisää 10 tippaa Carmolista kauhalliseen löylyvettä ja nakkaa kuumalle kiukaalle. Hurjimmat löylyttelijät saattavat lorauttaa joukkoon rohkeampiakin annoksia.

Carmolis kylpy kaupunkilomalla väsyneille jaloille:

Yrttiöljyt virkistävät mukavasti kesähelteen tai kaupunkiloman väsyttämiä jalkoja. Valmista jalkakylpy lisäämällä reilu loraus Carmolis Yrttitippoja vadilliseen lämmintä vettä. Sujauta jalat vatiin ja nauti kiireettömästä olosta. Tätä kannattaa kokeilla erityisesti saunassa tai sen jälkeen.

Carmolis Yrttitipat kutiaviin hyttysenpuremiin:

Carmolis ei valitettavasti pidä sääskiä loitolla. Sen yrttiöljyt ovat silti oiva apu kutinan hillitsemiseen. Sivele muutamia tippoja syyhyävälle iholle. Älä levitä Carmolista rikkoutuneelle iholle.

Carmolis drinkki nukahtamista helpottamaan:

Keskiyön aurinko voi valvottaa, vaikka unelle olisi jo kovastikin tarvetta. Carmoliksen yrttien miedosti rauhoittava vaikutus on joskus koettu mieluisaksi vaihtoehdoksi järeämmille tropeille. Sekoita noin 20 tippaa Carmolista viileään vesitilkkaan ja nauti. Voit myös sivellä muutamia tippoja ohimoille, rintakehälle ja hartioihin. Raikas retki Höyhensaarille on valmis.

Carmolis Yrttitipat ja muut Carmolis -tuotteet löydät lähimmästä Life –kaupastasi. Lisätietoja tuotteesta: www.valioravinto.fi.

 

Kyolic Diabalans - luonnollinen apu verensokerin hallintaan

22.05.2017

Tilastojen mukaan Suomessa on n. 300 000 lääkkeillä hoidettavaa aikuistyypin diabeetikkoa. Lisäksi ehkä n. 150 000 sairastaa tietämättään 2-tyypin diabetesta. Edellä mainitun joukon jatkona monia meitä vaanii diabetesta edeltävä ns. vähäinen sokeriaineenvaihdunnan häiriö. Ei silti syytä synkistelyyn. Tässä pisteessä hyvinvointiin panostaville on uusi monipuolinen ravintolisä; Kyolic DiaBalans.

2-tyypin diabeetikolla on sokeri­aineenvaihdunnan häiriö, jossa insuliini ei pysty täysin säätelemään sokerin siirtymistä verenkierrosta soluihin. Jotta elimistömme lopulta onnistuisi siirtämään sokerin soluihin, joutuu haima tuottamaan insuliinia normaalia enemmän. Häiriön jatkuessa pitkään haiman solut alkavat väsyä, verensokeri jää koholleen ja diabeteksen riski kasvaa. Uusi luku lääkittävien tilastoissa on harmillisen lähellä.

Tunnista sokeriaineen­vaihdunnan häiriön oireet

Tyypillisin häiriintyneen sokeriaineenvaihdunnan ensioire on aterioiden jälkeinen voimakas väsymys. Koholla oleva verensokeri voi lisäksi aiheuttaa ärtyneisyyttä ja jopa masennusta. Kohollaan oleva sokeri kuuluu hyvin usein osaksi laajempaa ns. metabolista oireyhtymää, jossa myös rasva-aineenvaihdunnan tasapaino horjuu. Tunnetuin metabolisen oireyhtymän riskitekijä onkin ylipaino ja etenkin vyötärölihavuus. Alkava sokeriaineenvaihdunnan häiriö olisi hyvä havaita ajoissa. Jopa vuosia salaa kohollaan oleva verensokeri ja huonot rasva-arvot voivat vähitellen nakertaa verisuonten ja sydämen hyvinvointia.

Kenelle Kyolic DiaBalans sopii?

Kyolic DiaBalans on monipuolinen tuki verensokerin hallintaan. Se on nerokas lisä kaikille keskivartalolihaville miehille ja naisille, jotka ovat päättäneet tarttua oman onnensa ohjiin ja toteuttaa elämäntapamuutoksen. Suurin ilo ja apu tuotteesta saadaan nimenomaan yhdessä terveellisen ruokavalion ja liikunnan kanssa. Kyolic DiaBalansia on hyvä käyttää varoen ja sokeriarvoja tarkkaillen, jos häiriötilaa tuetaan jo ennestään kevyellä diabeteslääkityksellä.

Viiden tehoaineen monipuoliset vaikutukset koko keholle

Kyolic DiaBalansin tehoaineet vaikuttavat sokeriaineenvaihduntaan eri tavoin ja yhdessä toisiaan tukien. Kapseleiden hyvin imeytyvä kromi edistää veren sokeriarvo­jen pysymistä normaalina. Se auttaa insuliinia siirtämään glukoosin verenkierrosta soluihin ja kudoksiin, jossa glukoosi muutetaan energiaksi. Kyolic DiaBalansin toinen tärkeä aineosa on ns. kylmäkypsytetty valko­sipuliuute, Aged Garlic Extract (AGE). Tämän maailman tutkituimman valkosipulin hyödyt sydänterveydelle on osoitettu sadoissa tieteellisissä tutkimuksissa. Niasiini edistää energia-aineenvaihduntaa ja vahvistaa kromin vaikutuksia. Eksoottisemmat Momordica charantia- (karvaskurkku) ja Salacia reticulata -uutteet tukevat edelleen kromin ja AGE:n vaikutuksia. Kyolic DiaBalans kapseli nautitaan aterian yhteydessä 1–2 kertaa päivässä.

Veikö talvi voimat?

24.04.2017

Väsyttääkö? Eivätkö työt suju? Vetämättömään oloon voi olla lukuisia syitä. Kiire ja jatkuva suorittamisen tarve johtaa usein stressaantumiseen ja edelleen yöunien lyhenemiseen. Joskus väsymys johtuu rankan treenin ja levon väärästä suhteesta. Usein ongelman taustalla on yksinkertaisesti puutteellinen ruokavalio; raudan ja vitamiinien liian vähäinen saanti. Monipuolisen ruokavalion, liikunnan ja riittävän levon merkitystä ei voi koskaan ylikorostaa.

Rauta on tärkeä hivenaine

Rauta on ihmiselle välttämätön hivenaine. Rauta on saatava ravinnosta, koska kehomme ei pysty sitä itse valmistamaan. Suurin osa elimistön raudasta on sitoutuneena veren punasolujen hemoglobiiniin.

Hemoglobiinilla on tärkeä tehtävä elimistössä. Se kuljettaa keuhkoista saatua happea elimistön eri osiin, ja siellä syntynyttä hiilidioksidia takaisin keuhkojen kautta hengitysilmaan. Raudalla on tässä hapenkuljetusjärjestelmässä tärkeä osa. Rautaa tarvitaan myös uusien punasolujen muodostumiseen. Jokainen meistä siis tarvitsee rautaa säännöllisesti - iästä riippumatta!

Väsymys on merkki raudan puutteesta

Rauta on monella tavalla kytköksissä jaksamiseen ja pirteyteen. Väsymys onkin yksi helpommin havaittavista raudanpuutteen oireista. Muita tyypillisiä oireita ovat huimaus, yleiskunnon ja vastustuskyvyn aleneminen sekä keskittymiskyvyn puute. Yleisimmin näitä oireita esiintyy kasvuikäisillä ja nuorilla naisilla, odottavilla äideillä sekä vanhuksilla.

Raudan puute voi johtua monesta syystä. Joissakin olosuhteissa raudan saanti on rajallista (kasvisruokavalio, laihduttaminen, erityiset raudan imeytymishäiriöt). Joskus taas oma raudankulutuksemme on normaalia suurempi (runsaat kuukautiset, ehkäisykierukka, raskaus, imetys, kova fyysinen rasitus).

Vaihtelevasti imeytyvää rautaa ravinnosta

Monipuolinen ruokavalio riittää periaatteessa täyttämään reilummankin raudantarpeen. Parhaat raudanlähteet ovat eläinperäisiä; liha, kala ja sisäelimet. Näissä rautaa on runsaasti ja se on hyvin hyödynnettävässä muodossa olevaa ns. hemirautaa. Kasvikunnan tunnettuja rautalähteitä ovat mm. pähkinät, palkokasvit ja ruisleipä. Kasviperäinen rauta on kuitenkin melko heikosti imeytyvää, mikä voi aiheuttaa huolia tiukkaa kasviruokavaliota noudattaville.

Käytännössä raudan imeytyminen ei ole ihan mutkatonta, vaikka sitä olisikin ravinnossa tarjolla. Nykytiedon mukaan vain n. 10 % ravinnon raudasta imeytyy elimistöön. Kasviperäisyyden ohella raudan hyväksikäytettävyyttä häiritsevät mm. kahvin, teen ja kolajuomien runsas käyttö. Ravinnossa on onneksi myös tekijöitä, jotka vastaavasti parantavat raudan imeytymistä. Näitä ovat esim. C- ja B-vitamiinit.

Rauta ja piristävät vitamiinit yhdessä pullossa

Ferronol on monipuolinen nestemäinen rauta-vitamiinivalmiste kaikille pirteyttä kaipaaville. 15 ml:n päiväannos Ferronolia sisältää 21 mg rautaa sekä raudan imeytymistä parantavia C- ja B-vitamiineja (B1, B2, B6 ja B12). Sen muut tärkeät tehoaineet ovat foolihappo, nokkosuute, ruusunmarjajauhe, magnesium sekä marjamehujen (punaherukka, mustaherukka, puolukka ja viinirypäle) sisältämät luonnolliset flavonoidit.

Ferronolin aineosat tukevat nerokkaasti toinen toistensa vaikutuksia. C- ja B-vitamiinien on koettu toimivan ihan yksittäinkin nopeavaikutteisina virkistysvitamiineina. B-vitamiinit lisäävät samalla stressinsietokykyä ja vähentävät hermostuneisuutta, edistävät aineenvaihduntaan sekä lisäävät solujen energiatuotantoa. Foolihappo ja B12-vitamiini ovat tärkeitä uusien punasolujen muodostumisessa ja tukevat näin raudan vaikutuksia elimistössä.

Pirteyttä ja jaksamista kaikenikäisille

Ferronol tarjoaa elimistölle hyvän annoksen rautaa. Se parantaa samalla raudan imeytymistä sekä edistää uusien punasolujen muodostumista. Säännöllisen käytön myötä voi havaita, miten Ferronol lisää pirteyttä ja auttaa jaksamaan paremmin arkisissa askareissa.

Hyvänmakuinen ja helppokäyttöinen Ferronol sopii sekä aikuisille että lapsille. Hyvän imeytymisen ansiosta se on ystävällinen myös vatsalle. Ferronolia suositellaan koululaisille, kiireisille ihmisille, laihduttajille, kuntoilijoille, kasvissyöjille, ikäihmisille sekä odottaville ja imettäville äideille.

Valmistaudu jo kevään siitepölykauteen: Tyrniöljy avuksi kutiavan kuiville silmille

28.03.2017

Silmien kuivuus nakertaa monen elämänlaatua. Tyypillisin esimerkki on vaihdevuosi-iän ohittanut nainen, joka harmittelee silmien vuotamista ja polttelua kirjaa lukiessa. Usein kiusa korostuu ilmastoidussa konttorissa. Ongelma on tuttu myös monelle nuorelle piilolinssien käyttäjälle. Silmien kutina saa kiusallista lisävauhtia kevään siitepölykauden alkaessa. Turun yliopistolla tehdyn tutkimuksen mukaan tyrniöljy voisi kuitenkin olla toivotuksi avuksi kaikenikäisille kuivasilmäisille ihmisille.

Ehjät limakalvot suojaavat pöpöiltä ja siitepölyiltä

Tulemme aika harvoin ajatelleeksi miten tehokkaan suojan limakalvot muodostavat kaikkialla kehossamme; silmissä, suussa, nenässä, hengitysteissä, ruuansulatuskanavassa, virtsateissä ja intiimialueilla. Liukkaat ja ehjät limakalvot saavat ulkoisten taudinaiheuttajien otteen lipsumaan ja pysymään meistä loitolla. Bakteerien ja virusten ohella limakalvot suojaavat silmiä ja hengitysteitä myös siitepölyjen aiheuttamilta rasituksilta. Silmät eivät tulehdu ja kutia yhtä helposti, kun limakalvojen muodostama suoja on kunnossa. Vastaavasti nenää on mukavampi niistää, kun sen limakalvot ja iho eivät ole jo kevään alkaessa valmiiksi riekaleina.

Tutkitusti apua kaiken ikäisille kuivasilmäisille ja piilolinssien käyttäjille

Turun yliopistolla pari vuotta sitten tehty kliininen ravitsemustutkimus todisti jo kauan käytännössä tunnetun tyrniöljyn terveysvaikutuksen. Tyrniöljyn nauttiminen paransi merkittävästi kuivilta tuntuvien silmien hyvinvointia. Tutkimukseen osallistui 86 koehenkilöä, jotka nauttivat päivittäin kolmen kuukauden ajan 4 kapselia joko tyrniöljyä tai kookosöljyä sisältänyttä lumevalmistetta. Puolet tutkimukseen osallistuneista koehenkilöistä käytti säännöllisesti piilolinssejä. Osa heistä oli nuoria, osa vaihdevuosi-iän ohittaneita. Tutkimuksen mukaan tyrniöljyn nauttiminen vähensi silmien punoitusta ja polttavaa tunnetta. Öljylisä vähensi silmien vuotamista, rauhoitti tulehdusta ja lisäsi kyynelnesteen viskositeettia. Tyrniöljystä todettiin olevan merkittävää apua myös piilolinssien käyttäjille.

Monivaikutteinen luonnontuote vaihtoehdoksi silmätipoille

Silmien kuivuutta lievitetään useimmin silmätipoilla. Kerran tai useasti päivässä lisättävät tipat vähentävät nopeasti kuivuuden tunnetta. Tipat eivät kuitenkaan lievitä silmän limakalvojen hauraudesta johtuvaa tulehdusta. Tulehdusta voidaan toki hallita tulehdusta lievittävillä lääkkeillä, mutta ne eivät useinkaan sovellu säännölliseen käyttöön. Tutkimustulosten perusteella tyrniöljylisä voisikin usein tarjota luonnollisen ja toimivan vaihtoehdon tipoille. Tyrniöljy ei ole nopeasti vaikuttava lääke. Sen vaikutukset perustuvat rasva-aineenvaihdunnan positiivisiin muutoksiin, jonka myötä limakalvojen uudelleen rakentuminen tehostuu. Seuraukset ovat havaittavissa säännöllisessä käytössä 1 – 2 kk viiveellä. Yksilölliset erot ovat toki suuria ja jotkut hihkuvat ilosta jo parin viikon kuluttua. Aina tipoista ei myöskään päästä kokonaan eroon. Silti jo tippojen tarpeen väheneminen on usein kaivattu edistysaskel kohti parempaa elämänlaatua. Ravinnon tavoin tyrniöljy vaikuttaa laaja-alaisesti koko kropassa. Limakalvojen ja ihon uudistumisen ohella sen on osoitettu tukevan myös sydämen ja verenkierron hyvinvointia.

Puhdas ja luonnollinen kaksoistyrniöljy

Koehenkilöt nauttivat tutkimuksessa tyrnin marjaöljyä ja siemenöljyä sisältävää vakioitua SBA24-kaksoistyrniöljyä. Öljy valmistetaan ainoastaan tyrnistä ja siinä on mukana kaikki tyrnin hyvät rasvahapot, kasvisterolit ja rasvaliukoiset antioksidantit. Öljy tuotetaan hellävaraisella hiilidioksidiuutolla, joka säilyttää marjan herkät tehoaineet alkuperäisessä muodossa terveytemme hyväksi.

Oy Valioravinto Ab markkinoi tutkittua tyrniöljyä tuotenimellä Omega7®. Öljyä on saatavissa kapseleina ja nestemäisenä. Nestemäistä Omega7®-tyrni-oliiviöljyä suositellaan erityisesti suun kuivuudesta kärsiville. Molemmat tuotteet ovat täysin kasviperäisiä.

Lisätietoja tuotteesta: www.valioravinto.fi

Viite: Larmo P. et al. Oral sea buckthorn oil attenuates tear film osmolarity and symptoms in individuals with dry eye. J Clin Nutr. 2010, 140:1462-68