Imeskeltävä Sinkkiasetaatti voi lyhentää merkittävästi flunssan kestoa

29.12.2017

Emme pärjäisi päivääkään ilman sinkkiä. Se on välttämätön hivenaine, joka ohjailee useita elimistömme toimintoja. Sinkin pitkäaikainen puute aiheuttaa ongelmia ja sen saannin turvaaminen tuottaa vastaavasti useita terveysvaikutuksia. Ehkä yleisin syy sinkkilisän nauttimiseen on vastustuskyvyn tukeminen. 
Cochrane -katsaus: Sinkki lievittää flunssan oireita

Vuonna 2011 julkaistussa Cochrane -katsauksessa* sinkkilisällä osoitettiin edullinen vaikutus flunssan oireiden lievittämiseen ja flunssan ennaltaehkäisyyn. Katsauksessa arvioitiin tutkimuksia, joissa selvitettiin sinkin vaikutuksia akuutin flunssan oireisiin (966 koehenkilöä) sekä tutkimuksia, joissa selvitettiin sinkin flunssaa ennaltaehkäiseviä vaikutuksia (394 koehenkilöä).

Sinkkilisä vähensi flunssan kestoa ja lievitti oireita. Akuuttien oireiden lievittymisen edellytyksenä oli, että sinkkiä nautittiin 7 päivän ajan flunssan ensioireista alkaen. Sinkin säännöllinen käyttö auttoi myös ennaltaehkäisemään flunssaa. Vähintään 5 kk ajan sinkkiä nauttineilla kirjattiin vähemmän flunssatapauksia ja antibioottikuureja. Tehokkaimmin imeskelytableteista toimivat sinkkiasetaattia sisältävät imeskelytabletit.

Tuplasti parempi teho imeskeltynä

Cochrane -raportti on tavoittanut myös suomalaiset lääkärit.  Moni heistä suosittelee sinkin käyttöä flunssa-aikaan. Viime aikoina on korostettu erityisesti sinkkilisän imeskelyä. Näin siksi, että sinkki vaikuttaa imeskeltynä suun, nielun ja ruokatorven limakalvoilla, jossa sillä on ulkoisesti viruksia ja bakteereja nujertava vaikutus. Mekanismi on sama kuin haavanhoitoon tarkoitetuissa sinkkivoiteissa. Sinkki ehkäisee haavaa tulehtumista estämällä bakteerien kasvua. Imeskeltävän sinkin vastaava vaikutus nielun limakalvoilla on välitön, mutta lyhytkestoinen. Sinkki kulkeutuu vähitellen syljen mukana mahaan ja imeytyy vaihtelevalla tehokkuudella verenkiertoon. Akuutin hyödyn kannalta mietoja sinkkitabletteja on hyvä nauttia useita kertoja päivässä.

Imeskeltävä Kelasin Sinkkiasetaatti imeytyy hyvin ja vaikuttaa välittömästi

Valioravinnon Kelasin Sinkki on ollut sinkkimarkkinoiden ykkönen yli 30 vuoden ajan. Kelasin –hivenainesarjaan kuuluu tavallisen sinkkitabletin lisäksi myös imeskeltävä Kelasin Sinkkiasetaatti. Tablettia imeskellään hitaasti suussa, jolloin sinkki pääsee vaikuttamaan suun limakalvoilla, nielussa ja ruokatorvessa pesiviin pöpöihin mahdollisimman pitkän aikaa.

Imeskeltävä Kelasin Sinkkiasetaatti on nieltyä tablettia tuplasti parempi. Kelasin -sarjan ns. aminohappokelatoidun sinkin vahvuus on siinä, että välittömän ”ulkoisen vaikutuksen” jälkeen sinkki myös imeytyy erittäin hyvin ruuansulatuskanavasta verenkiertoon. Se imeytyy itse asiassa kaikkia muita imeskeltäviä sinkkimuotoja paremmin. Verenkierron, kudosten ja solujen kautta sinkki jatkaa vastustuskyvyn tukemista pitkävaikutteisilla mekanismeilla. Käytännössä flunssa-aikaan nautittu sinkki edistää samalla myös ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia. Sinkkiä tarvitaan myös tasapainoiseen rasva-aineenvaihduntaan. Ilman sinkkiä elimistömme ei pystyisi itse muokkaamaan kasviöljyjen omega-3-rasvahaposta, alfalinoleenihaposta, silmien ja hermoston tarvitsemia EPA:a ja DHA:a.

Veikö talvi voimat?

24.11.2017

Väsyttääkö? Eivätkö työt suju? Vetämättömään oloon voi olla lukuisia syitä. Kiire ja jatkuva suorittamisen tarve johtaa usein stressaantumiseen ja edelleen yöunien lyhenemiseen. Joskus väsymys johtuu rankan treenin ja levon väärästä suhteesta. Usein ongelman taustalla on yksinkertaisesti puutteellinen ruokavalio; raudan ja vitamiinien liian vähäinen saanti. Monipuolisen ruokavalion, liikunnan ja riittävän levon merkitystä ei voi koskaan ylikorostaa.

Rauta on tärkeä hivenaine

Rauta on ihmiselle välttämätön hivenaine. Rauta on saatava ravinnosta, koska kehomme ei pysty sitä itse valmistamaan. Suurin osa elimistön raudasta on sitoutuneena veren punasolujen hemoglobiiniin.

Hemoglobiinilla on tärkeä tehtävä elimistössä. Se kuljettaa keuhkoista saatua happea elimistön eri osiin, ja siellä syntynyttä hiilidioksidia takaisin keuhkojen kautta hengitysilmaan. Raudalla on tässä hapenkuljetusjärjestelmässä tärkeä osa. Rautaa tarvitaan myös uusien punasolujen muodostumiseen. Jokainen meistä siis tarvitsee rautaa säännöllisesti - iästä riippumatta!

Väsymys on merkki raudan puutteesta

Rauta on monella tavalla kytköksissä jaksamiseen ja pirteyteen. Väsymys onkin yksi helpommin havaittavista raudanpuutteen oireista. Muita tyypillisiä oireita ovat huimaus, yleiskunnon ja vastustuskyvyn aleneminen sekä keskittymiskyvyn puute. Yleisimmin näitä oireita esiintyy kasvuikäisillä ja nuorilla naisilla, odottavilla äideillä sekä vanhuksilla.

Raudan puute voi johtua monesta syystä. Joissakin olosuhteissa raudan saanti on rajallista (kasvisruokavalio, laihduttaminen, erityiset raudan imeytymishäiriöt). Joskus taas oma raudankulutuksemme on normaalia suurempi (runsaat kuukautiset, ehkäisykierukka, raskaus, imetys, kova fyysinen rasitus).

Vaihtelevasti imeytyvää rautaa ravinnosta

Monipuolinen ruokavalio riittää periaatteessa täyttämään reilummankin raudantarpeen. Parhaat raudanlähteet ovat eläinperäisiä; liha, kala ja sisäelimet. Näissä rautaa on runsaasti ja se on hyvin hyödynnettävässä muodossa olevaa ns. hemirautaa. Kasvikunnan tunnettuja rautalähteitä ovat mm. pähkinät, palkokasvit ja ruisleipä. Kasviperäinen rauta on kuitenkin melko heikosti imeytyvää, mikä voi aiheuttaa huolia tiukkaa kasviruokavaliota noudattaville.

Käytännössä raudan imeytyminen ei ole ihan mutkatonta, vaikka sitä olisikin ravinnossa tarjolla. Nykytiedon mukaan vain n. 10 % ravinnon raudasta imeytyy elimistöön. Kasviperäisyyden ohella raudan hyväksikäytettävyyttä häiritsevät mm. kahvin, teen ja kolajuomien runsas käyttö. Ravinnossa on onneksi myös tekijöitä, jotka vastaavasti parantavat raudan imeytymistä. Näitä ovat esim. C- ja B-vitamiinit.

Rauta ja piristävät vitamiinit yhdessä pullossa

Ferronol on monipuolinen nestemäinen rauta-vitamiinivalmiste kaikille pirteyttä kaipaaville. 15 ml:n päiväannos Ferronolia sisältää 21 mg rautaa sekä raudan imeytymistä parantavia C- ja B-vitamiineja (B1, B2, B6 ja B12). Sen muut tärkeät tehoaineet ovat foolihappo, nokkosuute, ruusunmarjajauhe, magnesium sekä marjamehujen (punaherukka, mustaherukka, puolukka ja viinirypäle) sisältämät luonnolliset flavonoidit.

Ferronolin aineosat tukevat nerokkaasti toinen toistensa vaikutuksia. C- ja B-vitamiinien on koettu toimivan ihan yksittäinkin nopeavaikutteisina virkistysvitamiineina. B-vitamiinit lisäävät samalla stressinsietokykyä ja vähentävät hermostuneisuutta, edistävät aineenvaihduntaan sekä lisäävät solujen energiatuotantoa. Foolihappo ja B12-vitamiini ovat tärkeitä uusien punasolujen muodostumisessa ja tukevat näin raudan vaikutuksia elimistössä.

Pirteyttä ja jaksamista kaikenikäisille

Ferronol tarjoaa elimistölle hyvän annoksen rautaa. Se parantaa samalla raudan imeytymistä sekä edistää uusien punasolujen muodostumista. Säännöllisen käytön myötä voi havaita, miten Ferronol lisää pirteyttä ja auttaa jaksamaan paremmin arkisissa askareissa.

Hyvänmakuinen ja helppokäyttöinen Ferronol sopii sekä aikuisille että lapsille. Hyvän imeytymisen ansiosta se on ystävällinen myös vatsalle. Ferronolia suositellaan koululaisille, kiireisille ihmisille, laihduttajille, kuntoilijoille, kasvissyöjille, ikäihmisille sekä odottaville ja imettäville äideille.

Tutkittu Omega7 -kaksoistyrniöljykapseli jo 20 vuotta markkinoilla

03.10.2017

Tiesitkö, että limakalvojen peittämä pinta-ala kehossamme on jopa 200 m2? Ne suojaavat mm. silmien, suun, virtsateiden ja intiimialueiden pintoja. Yleensä emme edes huomaa hyvin voivia limakalvoja. Limakalvojen kuivuessa ja haurastuessa niiden merkitys päivittäiseen elämänlaatuun paljastuu kuitenkin nopeasti. Kuivuusongelmat yleistyvät iän myötä. Usein limakalvojen hyvinvointi rapautuu myös välttämättömien lääkekuurien ja hoitojen takia. Kaikissa em. tapauksissa hyvinvointia voi onneksi tukea ravitsemuksellisella keinolla, tyrniöljyllä.

Naiset kärsivät limakalvojen kuivuudesta miehiä useammin. Tyypillisiä kuivuusoireita ovat intiimialueiden kutina ja polttelu, silmien vetistely ja hiekan tunne, suun kuivuus sekä herkästi verta vuotava nenä. Tosiasiassa useimmat näistä ovat tuttuja myös miehille, vaikka he ovatkin naisia laiskempia hakemaan helpotusta oloonsa.

 

Sairaudet ja lääkekuurit kurittavat limakalvoja

Limakalvot haurastuvat monesta syystä. Usein ongelmien taustalla on jokin krooninen sairaus. Atopia on perinnöllinen ja meillä suomalaisilla yleinen ihoa sekä koko kehon limakalvoja rasittava vaiva. Sjögrenin syndrooma on oireiltaan atopian kaltainen, mutta selvästi tuntuvampi sairaus. Kumpaankaan ei ole olemassa parantavaa lääkitystä.

Lääkkeet ovat tärkeitä ja usein ainoa keino vakavan sairauden hoitoon. Tietyillä lääkekuureilla on toisinaan myös harmillisia limakalvoja kuivattavia vaikutuksia. Lähes poikkeuksetta tällaisia haittavaikutuksia aiheuttavat sytostaatti- ja kortisonikuurit.

Syöpähoitojen toimivimpia aseita ovat sytostaatit eli solunsalpaajat. Ne torjuvat tehokkaasti nopeasti uudistuvien syöpäsolujen kasvua. Lääkkeen vaikutusmekanismi kurittaa valitettavasti myös nopeasti uudistuvia limakalvojen ja ihon soluja. Syöpähoidot johtavatkin tilapäisiin, mutta varsin vakaviin kuivuusongelmiin.

Muita hyvin yleisesti ja pitkäkestoisesti käytettäviä limakalvoja rasittavia lääkkeitä ovat mm. tietyt verenpaine-, mieliala ja aknelääkkeet. 

 

Kuivattavat hormonimyrskyt; vaihdevuodet, e-pillerit, imetys

Naisilla ehdottomasti yleisin syy kuivuuteen on vaihdevuosien myötä hiipuva estrogeenin tuotto. Estrogeeni ohjaa naisen hedelmällistä elämänvaihetta monin tavoin. Se säätelee kohdun limakalvojen uudistumiskiertoa, mutta ylläpitää samoin kaikkien muidenkin limakalvojen hyvinvointia. Estrogeenin tuoton loputtua ravinnon merkitys limakalvojen rakentajana korostuu. Vaihdevuosien jälkeen on entistä tärkeämpää, että saamme ravinnosta myös limakalvojen rakennukseen tarvittavia tärkeitä ravintoaineita; hyviä rasvahappoja, kasvisteroleja ja luonnollisia antioksidantteja.

Ehkäisypillerit otetaan käyttöön seksielämän päästessä vauhtiin. E-pillereiden käytön aloittaminen aiheuttaa elimistöä ravistelevan hormonaalisen muutoksen, johon liittyy usein kiusallista intiimialueen limakalvojen kuivuutta. Ihan vastaavia hormonimyrskyjä ja tilapäisiä kuivuusoireita ilmenee myös synnytyksen ja imetyksen yhteydessä.

 

Tyrniöljy korjaa tutkitusti limakalvoja ja lievittää kuivuusoireita

Turun yliopiston tutkimus* todisti jo kauan tiedetyn tyrniöljyn terveysvaikutuksen. Öljylisän nauttiminen vahvisti intiimialueiden limakalvoja ja lievitti kuivuusoireita. Tutkimukseen osallistuneet 55 - 75 v. naiset nauttivat päivittäin 3 kk ajan erityistä SBA24-tyrniöljyä tai lumevalmistetta. Tutkimukseen koehenkilöillä oli diagnosoitu elämän laatua rajoittava emättimen kuivuus eli atrofia.

 

SBA24-kaksoistyrniöljy sisältää koko tyrnimarjan arvokkaan öljyn

Tutkimus tehtiin ns. vakioidulla SBA24-kaksoistyrniöljyllä. Suomessa valmistettu ja laajasti tutkittu erikoisöljy sisältää tyrnin kaikki hyvät rasvahapot, kasvisterolit ja rasvaliukoiset antioksidantit luonnon säätelemässä suhteessa. Ne ovat tärkeitä limakalvojen rakennusaineita, joiden merkitys ruokavaliossa kororstuu erityisesti limakalvojen ongelmatilanteissa.

 

Oy Valioravinto Ab markkinoi tutkittua öljyä nimellä Omega7®-kaksoistyrniöljykapseli. Tuote on ollut markkinoilla 20 vuoden ajan ja tuottanut valtavasti positiivista palautetta. 100 % kasviperäisen tuotteen suositeltu annos on tilanteesta riippuen 2-4 kapselia päivässä.

Käyttäjät kiittävät NivelActiven nopeaa vaikutusta ja vastuullisuutta

07.09.2017

UUSI KOKO 120 kpl SAATAVILLA 11.9. LÄHTIEN!

On aamuja, jolloin on vaikea päästä liikkeelle. Toisinaan nivelten jäykkyys ja valitus rajoittavat aamun ohella koko päivän askareita ja liikuntaharrastuksia. Vaivat yleistyvät iän myötä, mutta yhä useammin nivelten liikkuvuus ja hyvinvointi ovat koetuksella myös nuorilla kuntoilijoilla. NivelActive on uusi ravintolisä, joka tarjoaa nopean ja eettisesti kestävän tuen kaikenikäisten nivelten hyvinvointiin.

Yleisimmin käytetyt niveltuotteet sisältävät nivelen tulehdusta rauhoittavia aineosia, kuten kondroitiinisulfaattia ja glukosamineja. Aineosat ovat toimivia, joskin niiden vaikutusmekanismit ovat verraten hitaita. Tuntuvaa muutosta saa odotella monta viikkoa. Ennen kaikkea niiden alkuperä on monen kuluttajan eettisten aatteiden vastainen. Ne on valmistettu pääosin hain evistä ja tukirangan rustosta. Haikantojen romahtamisen myötä perinteisille tehoaineille on onneksi alettu etsiä eettisesti kestäviä vaihtoehtoja.

 

Ainutlaatuisia ravintoaineita nivelille kanamunan kuoresta

1990-luvulla USA:ssa oivallettiin, että kanamunan kuoren alla oleva nahkea kalvo sisältää luonnostaan useita nivelille tärkeitä ravintoaineita; kondroitiinisulfaattia, hyaluronihappoa, glukosamineja ja kollageenia. Aineosia on yhden munan ohuessa kalvossa vain vähän. Määrä kasvaa kuitenkin suureksi, kun huomioidaan esim. USA:n leipomoissa päivittäin käytettyjen munien määrä. Leipurit eivät tee kakkutaikinaa kokonaisista munista, vaan hygieenisestä, nestemäisestä munamassasta. Käytännössä kokonaisia munia leipomoille jalostavat yritykset tuottavat munamassan sivuvirtana huikeat määrät munan kuoria eli arvokasta raaka-ainetta nivelten tarpeisiin.

 

Tutkitusti turvallinen ja toimiva NEM®

Vuosien kehitystyön tuloksena amerikkalainen Natural Eggshell Membrane NEM on maailman tutkituin kanamunan membraaniuute. Uutteessa ei ole tärkeintä tehoaineiden maksimoitu määrä, vaan niiden tasapainoinen suhde toisiinsa. Kanamunan kalvon aineosat myös säilyvät alkuperäisessä aktiivisessa muodossa. Valmistuksessa ei käytetä kemiallisia liuottimia ja lämpöäkin vain nopeasti mikrobiologisen puhtauden takaamiseksi.

Hienointa NEM:ssä on toimivuus. Kliinisten tutkimusten mukaan uute vaikuttaa niveliin merkittävästi perinteisiä niveltuotteita nopeammin. Vaikutukset on todettu jo 10 päivän säännöllisen käytön myötä*.

 

Nopeavaikutteinen NEM® nyt Suomessa

Oy Valioravinto Ab toi syksyllä markkinoille Suomen ensimmäisen NEM -tuotteen. Pietarsaaressa valmistettu NivelActive on tosi asiassa maailman ainoa tabletti, jossa NEM on yhdistetty tunnettujen nivelrohtojen, Boswellia serrata- ja pirunkynsiuutteen kanssa. Toisiaan tukevia luonnon tehoaineita on täydennetty mangaanilla, joka osaltaan tehostaa sidekudoksen normaalia muodostumista nivelissä. Yhdistelmä on erittäin toimiva.

NivelActivea nautitaan 2 tablettia päivässä. Tuotetta on kiitetty nopeasta tehosta, sopivasta hinnasta ja upeasta eettisyydestä. Tuote sopii monista niveltuotteista poiketen myös kala- ja äyriäisallergikoille. Kanamunasta valmistettua NEM -uutetta lukuun ottamatta tuote on 100 % kasviperäinen.

 

Suosittelemme:

  • Nivelten jäykkyydestä kärsiville
  • Kuntoilijoille ja aktiiviurheilijoille
  • Fyysistä työtä tekeville
  • Kaikenikäisille naisille ja miehille
  • Kanamunia käyttäville vegaaneille


    *Tutkimusviite:
    Danesch et al. NEM brand eggshell membrane effective in the treatment of pain associated with knee and hip osteoarthritis; Results from a six center, Open label German clinical study, J. Arthritis 2014; 3(3).

Kyolic Diabalans - luonnollinen apu verensokerin hallintaan

22.05.2017

Tilastojen mukaan Suomessa on n. 300 000 lääkkeillä hoidettavaa aikuistyypin diabeetikkoa. Lisäksi ehkä n. 150 000 sairastaa tietämättään 2-tyypin diabetesta. Edellä mainitun joukon jatkona monia meitä vaanii diabetesta edeltävä ns. vähäinen sokeriaineenvaihdunnan häiriö. Ei silti syytä synkistelyyn. Tässä pisteessä hyvinvointiin panostaville on uusi monipuolinen ravintolisä; Kyolic DiaBalans.

2-tyypin diabeetikolla on sokeri­aineenvaihdunnan häiriö, jossa insuliini ei pysty täysin säätelemään sokerin siirtymistä verenkierrosta soluihin. Jotta elimistömme lopulta onnistuisi siirtämään sokerin soluihin, joutuu haima tuottamaan insuliinia normaalia enemmän. Häiriön jatkuessa pitkään haiman solut alkavat väsyä, verensokeri jää koholleen ja diabeteksen riski kasvaa. Uusi luku lääkittävien tilastoissa on harmillisen lähellä.

Tunnista sokeriaineen­vaihdunnan häiriön oireet

Tyypillisin häiriintyneen sokeriaineenvaihdunnan ensioire on aterioiden jälkeinen voimakas väsymys. Koholla oleva verensokeri voi lisäksi aiheuttaa ärtyneisyyttä ja jopa masennusta. Kohollaan oleva sokeri kuuluu hyvin usein osaksi laajempaa ns. metabolista oireyhtymää, jossa myös rasva-aineenvaihdunnan tasapaino horjuu. Tunnetuin metabolisen oireyhtymän riskitekijä onkin ylipaino ja etenkin vyötärölihavuus. Alkava sokeriaineenvaihdunnan häiriö olisi hyvä havaita ajoissa. Jopa vuosia salaa kohollaan oleva verensokeri ja huonot rasva-arvot voivat vähitellen nakertaa verisuonten ja sydämen hyvinvointia.

Kenelle Kyolic DiaBalans sopii?

Kyolic DiaBalans on monipuolinen tuki verensokerin hallintaan. Se on nerokas lisä kaikille keskivartalolihaville miehille ja naisille, jotka ovat päättäneet tarttua oman onnensa ohjiin ja toteuttaa elämäntapamuutoksen. Suurin ilo ja apu tuotteesta saadaan nimenomaan yhdessä terveellisen ruokavalion ja liikunnan kanssa. Kyolic DiaBalansia on hyvä käyttää varoen ja sokeriarvoja tarkkaillen, jos häiriötilaa tuetaan jo ennestään kevyellä diabeteslääkityksellä.

Viiden tehoaineen monipuoliset vaikutukset koko keholle

Kyolic DiaBalansin tehoaineet vaikuttavat sokeriaineenvaihduntaan eri tavoin ja yhdessä toisiaan tukien. Kapseleiden hyvin imeytyvä kromi edistää veren sokeriarvo­jen pysymistä normaalina. Se auttaa insuliinia siirtämään glukoosin verenkierrosta soluihin ja kudoksiin, jossa glukoosi muutetaan energiaksi. Kyolic DiaBalansin toinen tärkeä aineosa on ns. kylmäkypsytetty valko­sipuliuute, Aged Garlic Extract (AGE). Tämän maailman tutkituimman valkosipulin hyödyt sydänterveydelle on osoitettu sadoissa tieteellisissä tutkimuksissa. Niasiini edistää energia-aineenvaihduntaa ja vahvistaa kromin vaikutuksia. Eksoottisemmat Momordica charantia- (karvaskurkku) ja Salacia reticulata -uutteet tukevat edelleen kromin ja AGE:n vaikutuksia. Kyolic DiaBalans kapseli nautitaan aterian yhteydessä 1–2 kertaa päivässä.