Carmolis käyttövinkkejä suomalaiseen kesään

02.06.2017

Carmolis Yrttitipat on yrttivalmisteiden ehdoton klassikko. Yrttitipat ovat kuuluneet suomalaisten kesämökkien lääkekaappeihin yli 20 vuoden ajan. Ja hyvästä syystä – Carmolis on todella monipuolinen ja toimiva apu kesänviettoon. Yrttitippojen haihtuvia öljyjä voi käyttää avaamaan tukkoisia hengitysteitä, mutta myös helpottamaan herkuttelun jälkeistä ähkyä sekä rentouttamaan kesälaitumien riennoissa rasittuneita lihaksia.

Carmolis Yrttitipat on kuin luotu pohjoisiin olosuhteisiin. Tosiasiassa sen vaikutuksista nautitaan myös laajoilla kansainvälisillä markkinoilla. Sveitsissä valmistettuihin yrttitippoihin luotetaan tänä päivänä jo 14 Euroopan maassa. Käyttäjiä on siis miljoonia ja hyväksi todettuja käyttötapojakin satamäärin. Olemme nyt keränneet parhaat supisuomalaiset käyttövinkit Carmoliksen pohjoisille ystäville.

Carmolis kesäflunssan ja siitepölyjen aiheuttamaan tukkoiseen oloon:

Kesäflunssa on usein harmillisen sinnikäs lomakaveri. Carmolis Yrttitippojen eteeriset öljyt avaavat tuhisevia hengitysteitä yhtälailla lämpimällä kesäsäällä kuin talven pakkasilla. Imeytä n. 10 tippaa Carmolista sokeripalaan ja anna sen sulaa hitaasti suussa imeskellen. Yrttitippojen potku vahvistuu, kun lisäät sitä reilut 10 tippaa höyryävän kuumaan yrttiteehen tai hunajalla maustettuun veteen. Kokeneimpien Carmoliksen ystävien klassikko on yhä tänäkin päivänä tuhti annos yrttitippoja laakeasta astiasta höyryhengitettynä. Suosittelemme tätä lämpimästi myös uusille käyttäjille.

Carmolis tipat kurlaten käheälle kurkulle tai hengityksen raikastamiseen:

Yrttien eteeriset öljyt rauhoittavat ärtynyttä kurkkua ja raikastavat hengityksen. Lauluääni ja hengitys on helppo pitää kirkkaana niin karaoke-estradeilla kuin lavatansseissakin. Nauti rahisevan kurkun ensioireisiin tai tunkkaisen hengityksen raikastamiseen 15 tippaa Carmolista viileään vesitilkkaan sekoitettuna. Toimii.

Carmolis drinkki tilapäisiin ruuansulatushäiriöihin:

Kesän runsaat grilliherkut, hiilihapolliset juomat ja rehevät kasvikset saavat joskus mahan turvoksiin. Carmolis Yrttitipat helpottavat mukavasti ”ähkyn” oireita. Sekoita ruokailun jälkeen kylmään vesitilkkaan reilu 20 tippaa Carmolista ja nauti raikas drinkki kertakulauksella. Olo helpottuu ilahduttavan nopeasti.

Muista myös tuoteperheen uutuus, Carmolis Ruuansulatustipat. Ruuansulatustippojeni vatsaa hellivät yrttiuutteet (latva-artisokka, piparminttu ja voikukka) auttavat aktivoimaan maksan ja ruuansulatusentsyymien toimintaa. Perinteisillä vatsayrteillä on myös kehon kuona-aineista puhdistavia vaikutuksia.

Carmolis drinkki vanhoista matkaeväistä äityneelle vatsalle:

Kuumat kesäkelit ovat omiaan happamoimaan huolellakin pakattuja ruokia. Jotkut eksoottiset herkut saattavat vastaavasti aiheuttaa vatsan vellomista jo ihan tuoreeltaankin nautittuna. Vahvoilla yrttiöljyillä on koettu lieviä vatsapöpöjä nujertavia vaikutuksia. Yrttitipat saattavatkin säästää sinut ikävältä reissuvaivalta. Nauti heti ensioireisiin reilut 20 tippaa Carmolista kylmään vesitilkkaan sekoitettuna. Sama drinkki helpottaa myös esim. matkakuumeesta tai muusta jännityksestä johtuviin vatsan kipristelyihin.

Carmolis Yrttitipat väsyneille ja kipeytyneille lihaksille:

Pitkästä soutulenkistä, heinätöistä tai lavatanssien humppasetistä rasittuneet lihakset saattavat kaivata pintaansa jotain Mobilattia monipuolisempaa. Sivele yrttitippoja suoraan rasittuneille lihaksille. Muista myös erityisesti lihaksien tarpeisiin laadittu Carmolis Yrttigeeli!

Carmolis löylyt rantasaunalla:

Löylytippoja ja –liemiä löytyy kauppojen hyllyiltä joka makuun. Carmoliksesta saat silti kokeilemisen arvoiset ja taatusti virkistävät löylyt perinteisten koivu- ja terva-aromien rinnalle. Lisää 10 tippaa Carmolista kauhalliseen löylyvettä ja nakkaa kuumalle kiukaalle. Hurjimmat löylyttelijät saattavat lorauttaa joukkoon rohkeampiakin annoksia.

Carmolis kylpy kaupunkilomalla väsyneille jaloille:

Yrttiöljyt virkistävät mukavasti kesähelteen tai kaupunkiloman väsyttämiä jalkoja. Valmista jalkakylpy lisäämällä reilu loraus Carmolis Yrttitippoja vadilliseen lämmintä vettä. Sujauta jalat vatiin ja nauti kiireettömästä olosta. Tätä kannattaa kokeilla erityisesti saunassa tai sen jälkeen.

Carmolis Yrttitipat kutiaviin hyttysenpuremiin:

Carmolis ei valitettavasti pidä sääskiä loitolla. Sen yrttiöljyt ovat silti oiva apu kutinan hillitsemiseen. Sivele muutamia tippoja syyhyävälle iholle. Älä levitä Carmolista rikkoutuneelle iholle.

Carmolis drinkki nukahtamista helpottamaan:

Keskiyön aurinko voi valvottaa, vaikka unelle olisi jo kovastikin tarvetta. Carmoliksen yrttien miedosti rauhoittava vaikutus on joskus koettu mieluisaksi vaihtoehdoksi järeämmille tropeille. Sekoita noin 20 tippaa Carmolista viileään vesitilkkaan ja nauti. Voit myös sivellä muutamia tippoja ohimoille, rintakehälle ja hartioihin. Raikas retki Höyhensaarille on valmis.

Carmolis Yrttitipat ja muut Carmolis -tuotteet löydät lähimmästä Life –kaupastasi. Lisätietoja tuotteesta: www.valioravinto.fi.