Pellavalaku

Vaikuttavien aineiden määrä päiväannoksessa
Ravintoarvo100 g
Energiaa1370 kJ /330 kcal
Rasvaa, josta 2,4 g
- tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
- kertatyydyttymättömi rh. 0,4 g
- monityydyttymättömiä rh. 1,7 g
Hiilihydraatteja, josta 69 g
- sokereita 48 g
Ravintokuitua 4,6 g
Proteiinia6,5 g
Suolaa1,0 g
Tuotteen ainesosat ja säilytys Sokeri, vehnäjauho, melassi, pellavansiemenrouhe, lakritsiuute, väriaine lääkehiili E153, suola (0,8 %), anisöljy.

Säilytä tuote huoneenlämmössä kosteudelta suojattuna.

Supisuomalainen herkku

Pellavalaku valmistetaan Porvoossa, Suomen maineikkaassa lakukaupungissa. Lakritsin ravintoarvon rikastamiseen käytetyt pellavat on tuotettu suomalaisten sopimusviljelijöiden tiloilla.

Käyttötarkoitus

  • Terveellisempi vaihtoehto perinteiselle lakritsille
  • Pellavarouheen ansiosta terveellisen kuidun ja hyvien rasvahappojen lähde
  • Sallittu keino makean himon tyydyttämiseen

Pellavalaku on terveellisempi tapa herkutella lakritsia. Sen sisältämä kuiturikas pellavarouhe hellii vatsaa samalla kun makeannälkä taittuu.

Pellavalakun kuidusta puolet on terveellistä liukoista kuitua ja puolet liukenematonta kuitua. Näillä molemmilla kuiduilla on omat vaikutuksensa elimistömme hyvinvointiin.

Myös pellavalakun sisältämä rasva on pellavaraouheen mukanaan tuomaa hyvää pellavaöljyä, joka sisältää monityydyttymättömiä rasvahappoja.

 

Kenelle

  • Kaikille terveystietoisille lakritsin ystäville
  • Uteliaille kokeilijoille
  • Tuliaislahjaksi ystävälle

Media