Osallistu arvontaan Bertil’s Facebook-sivuilla ja voita vitamiini- ja hivenainepaketti

12.06.2018

Osallistu Bertil’s Facebook-sivuilla arvontaan ja ole mukana vitamiini- ja hivenainepaketin arvonnassa. Löydät arvonnan Bertil’s Facebook-sivun feedistä osoitteessa: www.facebook.com/bertilsfi - muista myös tykätä sivuista ja pysyt ajantasalla tulevista arvonnoista ja muista ajankohtaisista aiheista. :)

Löydät kotimaiset laadukkaat Bertil’s hivenaineet, vitamiinit ja Active-tuotteet nyt apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen Bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Taasko pitää juosta vessassa?!

31.05.2018

Lääketilastojen mukaan 80 % naisista kokee elämänsä aikana ainakin yhden virtsatietulehduksen. 20 %:lla vaiva uusiutuu vuosittain ja heistä hyvin monella useita kertoja vuodessa. Viheliäinen kiusa havaitaan usein jo sen alkuvaiheessa intiimialueiden levottomina tuntemuksina. Näitä ovat mm. jatkuva vessassa käymisen tarve, kirvely ja pahan hajuinen virtsa.

 Antibioottikuuri on ainoa oikea keino akuutin virtsatietulehduksen hoitoon. Lääke ei kuitenkaan aina pysäytä toistuvien tulehdusten oravanpyörää. Se nujertaa pahat bakteerit, mutta vahingoittaa samalla virtsateiden hyvinvointia ylläpitäviä hyviä maitohappobakteereja. Käytännössä jokainen antibioottikuuri voi siis laittaa alulle uuden virtsatietulehduksen ja hiivaongelman. Olisikin ihan parasta välttää ongelmat jo ennalta.

Seksi ja hormonit uhkana nuorten naiselliselle hyvinvoinnille

Usein toistuvat virtsavaivat liitetään usein korkeaan ikään. Kyllä. Riski kasvaa limakalvojen ohentuessa iän myötä. Nuorilla on silti ihan omia syitä naisellisen hyvinvoinnin koettelemuksiin.
Vilkas seksielämä ja syvälle jalkoväliin sukeltavat stringit aiheuttavat sekä mekaanista hankausta että hygieniariskin. Molempien kuhertelijoiden huolellinen alapesu ja puhtaat alusvaatteet minimoivat riskejä ja lisäävät nautintoa. Irtosuhteisiin ja huolettomaan seksiin liittyy myös klamydia, joka on jo hyvin yleinen virtsavaivojen aiheuttaja. Nuorilla on myös omat hormonaaliset syyt virtsateiden limakalvojen tilapäiseen heikkouteen. Kuivuutta aiheuttavat niin e-pillerit kuin raskauden ja imetyksen aiheuttamat hormonimyrskyt. Myös tietyt mieliala- ja aknelääkkeet kuivattavat limakalvoja ja heikentävät siksi intiimialueiden normaalia suojaa.

Luonnon luomat aseet naisellisen hyvinvoinnin tueksi

Onneksi luonto on luonut ikävien bakteerien hallintaan ja virtsateiden hyvinvointiin keholle lempeitä keinoja – karpalon ja hyvää tekevät maitohappobakteerit.

KarpaLact Strong on Suomen myydyin karpalotuote. Se sisältää vahvan karpalouutteen lisäksi myös aktiiviset maitohappobakteerit. Normaalin hyvinvoinnin ylläpitoon voi riittää säännöllisessä käytössä vain yksi kapseli päivässä. Ensimmäisten tuntemusten ja kutinan koittaessa annostusta on hyvä lisätä ohjeistettuun kahteen kapseliin. Tuote sopii kaiken ikäisille naisille; myös raskauden ja imetyksen aikana.

Juha Sihvonen FM
Oy Valioravinto Ab

 

Kevään siitepölykaudesta odotetaan vaikeaa - ota tyrniöljy avuksi kutiavan kuiville silmille

06.04.2018

Silmien kuivuus nakertaa monen elämänlaatua. Tyypillisin esimerkki on vaihdevuosi-iän ohittanut nainen, joka harmittelee silmien vuotamista ja polttelua kirjaa lukiessa. Usein kiusa korostuu ilmastoidussa konttorissa. Ongelma on tuttu myös monelle nuorelle piilolinssien käyttäjälle. Silmien kutina saa kiusallista lisävauhtia kevään siitepölykauden alkaessa. Turun yliopistolla tehdyn tutkimuksen mukaan tyrniöljy voisi kuitenkin olla toivotuksi avuksi kaikenikäisille kuivasilmäisille ihmisille.

Ehjät limakalvot suojaavat pöpöiltä ja siitepölyiltä

Tulemme aika harvoin ajatelleeksi miten tehokkaan suojan limakalvot muodostavat kaikkialla kehossamme; silmissä, suussa, nenässä, hengitysteissä, ruuansulatuskanavassa, virtsateissä ja intiimialueilla. Liukkaat ja ehjät limakalvot saavat ulkoisten taudinaiheuttajien otteen lipsumaan ja pysymään meistä loitolla. Bakteerien ja virusten ohella limakalvot suojaavat silmiä ja hengitysteitä myös siitepölyjen aiheuttamilta rasituksilta. Silmät eivät tulehdu ja kutia yhtä helposti, kun limakalvojen muodostama suoja on kunnossa. Vastaavasti nenää on mukavampi niistää, kun sen limakalvot ja iho eivät ole jo kevään alkaessa valmiiksi riekaleina.

Tutkitusti apua kaiken ikäisille kuivasilmäisille ja piilolinssien käyttäjille

Turun yliopistolla pari vuotta sitten tehty kliininen ravitsemustutkimus todisti jo kauan käytännössä tunnetun tyrniöljyn terveysvaikutuksen. Tyrniöljyn nauttiminen paransi merkittävästi kuivilta tuntuvien silmien hyvinvointia. Tutkimukseen osallistui 86 koehenkilöä, jotka nauttivat päivittäin kolmen kuukauden ajan 4 kapselia joko tyrniöljyä tai kookosöljyä sisältänyttä lumevalmistetta. Puolet tutkimukseen osallistuneista koehenkilöistä käytti säännöllisesti piilolinssejä. Osa heistä oli nuoria, osa vaihdevuosi-iän ohittaneita. Tutkimuksen mukaan tyrniöljyn nauttiminen vähensi silmien punoitusta ja polttavaa tunnetta. Öljylisä vähensi silmien vuotamista, rauhoitti tulehdusta ja lisäsi kyynelnesteen viskositeettia. Tyrniöljystä todettiin olevan merkittävää apua myös piilolinssien käyttäjille.

Puhdas ja luonnollinen kaksoistyrniöljy
Koehenkilöt nauttivat tutkimuksessa tyrnin marjaöljyä ja siemenöljyä sisältävää vakioitua SBA24-kaksoistyrniöljyä. Öljy valmistetaan ainoastaan tyrnistä ja siinä on mukana kaikki tyrnin hyvät rasvahapot, kasvisterolit ja rasvaliukoiset antioksidantit. Öljy tuotetaan hellävaraisella hiilidioksidiuutolla, joka säilyttää marjan herkät tehoaineet alkuperäisessä muodossa terveytemme hyväksi.

Omega7 Eye Silmätipat vahvistavat välittömästi kyynelnestettä

Hiekan tunne ja silmien jatkuva runsas vuotaminen ovat tyypillisiä kuivasilmäisyyden oireita. Ongelman taustalla on liian ohut kyynelneste, joka ei voitele riittävästi silmäluomen ja silmän välisiä herkkiä limakalvoja. Omega7 Eye Silmäsuihkeen tyrniöljy levittyy vähitellen silmäluomilta kyynelnesteeseen. Tyrniöljy vahvistaa kyynelnesteen kalvorakennetta ja vähentää näin merkittävästi kosteuden haihtumista pois silmän pinnalta. Hyaluronaatti parantaa samanaikaisesti kyynelnesteen vedensitomiskykyä ja suojaa silmän limakalvoja soluvaurioilta. Mikroemulsion yhteisvaikutuksena kyynelnesteen koostumus vahvistuu ja sen voitelukyky paranee.

Lisätietoja tuotteesta: www.valioravinto.fi

Viite: Larmo P. et al. Oral sea buckthorn oil attenuates tear film osmolarity and symptoms in individuals with dry eye. J Clin Nutr. 2010, 140:1462-68

Aivoviikolla muistetaan aivoja: Muisti pätkii, ajatukset liitelevät harhateillä?

15.03.2018

Oletko huomannut, että kiireen ja stressin lisääntyessä muisti ja keskittymiskyky alkavat pätkiä? Tuntuu kuin virta loppuisi aivoista, eivätkä ne suorittaisi kaikkia annettuja tehtäviä. Tunne on tuttu paineen alla puurtaville nuorille, mutta moni kokee hajamielisyyden lisääntyvän keski-iässä ja edelleen ikääntymisen myötä. Muistia ja aivoja voi onneksi aktivoida nerokkaasti valituilla ravintoaineilla.

 

Aivot toimivat sokerilla. Aivot eivät silti koskaan kärsi sokerin puutteesta, sillä elimistömme kykenee turvaamaan niiden glukoosin saannin kaikissa tilanteissa. Muistin tueksi tarvitaan kuitenkin monia muita ravinto- ja suoja-aineita, joita emme ei pysty itse tuottamaan. Ne on saatava ravinnosta. Ikääntymisen myötä sekä stressitilassa kriittisimmät aineosat on saatava lisäksi hyvin helposti vaikuttavassa muodossa.

Ikääntyminen ja stressi heikentävät B-vitamiinien hyödyntämistä

Nuoruusiässä aineenvaihduntamme hyrrää huolettomasti. Iän karttuessa kaikki kuitenkin hidastuu. Sietokykymme hallita fyysistä ja psyykkistä stressiä heikkenee. Siksi rankasta treenistä palautuminen kestää kauemmin ja tarkkaa keskittymistä vaativa työ väsyttää. Samoin hidastuu elimistön kyky muokata ruuan ravintoaineita solujen tarvitsemaan muotoon. Hyvä esimerkki on B9-vitamiinin eli foolihapon monivaiheinen muokkaus aivojen hyödyntämäksi folaatiksi. Muokkaus hidastuu ja teho hiipuu iän myötä. Samoin käy stressin uuvuttamilla nuorilla.

Huomioi hermoston muuttuvat tarpeet

Jo 50+ iässä olisi hyvä miettiä aivojen ja hermoston muuttuvia ravinto- ja suoja-aineiden tarpeita. Muistisairauksiin erikoistuneet lääkärit suosittelevat senioreille B12-vitamiinia, koska sen puutos on selkeästi yhdistetty moniin muistia heikentäviin ongelmiin. Kaikki eivät silti ole huomanneet suositella ikäihmisillekin parasta B12-vitamiinin muotoa; metyylikobalamiinia.

Toisiaan tukevat B-vitamiinit avuksi muistille ja keskittymiskyvylle

Ravinnon tuottama hyvinvointi perustuu aina luonnolliseen monipuolisuuteen ja tasapainoon. Käytännössä saammekin parhaan hyödyn useiden ravintoaineiden seoksesta. B12-vitamiinin hyödyt vahvistuvat, kun se nautitaan yhdessä B1- ja B6-vitamiinin sekä hyvin imeytyvän folaatin kanssa. Näillä kaikilla on piristäviä ja hermoston normaalia toimintaa edistäviä vaikutuksia.

Ikä ja stressi hidastavat myös solujemme energiatehtaiden, mitokondrioiden, toimintaa. Iän karttuessa väsymyksen taustalla voi olla elimistön oman ubikinonin tuoton luonnollinen hiipuminen. Ubikinonilisää voi lämpimästi suositella senioreille, stressaantuneille ja kasvissyöjille.

Luonnon suoja-aineet hellivät herkkiä hermosoluja

Ikääntyminen ja krooninen stressi heikentävät elimistömme omia soluja suojaavia mekanismeja. Aivojen uusiutumattomat hermosolut ovat valitettavasti kaikkein herkimpiä hapettumisstressille. Monesti kuulekin puhuttavan ns. aivoruuasta, joka sisältää mahdollisimman runsaasti luonnon suoja-aineita. Luonnollisia siksi, että usein myös niiden aktiivisuus elimistössä on paras mahdollinen. Tällaisia suoja-aineita ovat mm. E-vitamiiniaktiiviset tokoferolit ja tokotrienolit sekä monista muistakin terveysvaikutuksista tutut seleeni ja sinkki.

MemoEnergy; 9 tärkeintä ravintoainetta muistin ja keskittymiskyvyn terästämiseen

Oy Valioravinto Ab:n uusi muistitabletti, MemoEnergy, on kehitetty seniorien, nuorten opiskelijoiden ja ruuhkavuosia elävien aikuisten tarpeisiin. MemoEnergy sisältää huolella valitut aivojen ja hermoston tarvitsemat ravintoaineet. Tuote on suunniteltu erityisesti ikääntyvän ja stressin rasittaman hermoston erityistarpeisiin, mutta sopii myös mm. vegaaneille ruokavalion täydentämiseen. Annostus: 2 tablettia päivässä.

 

Lisätietoja tuotteesta: www.valioravinto.fi

Juha Sihvonen
Tuotepäällikkö
Oy Valioravinto Ab

Carmolis -yrttien voimaa talvisiin käyttötarpeisiin

23.02.2018

Erilaisten eteeristen eli haihtuvien öljyjen on jo vuosisatoja tiedetty vaikuttavan erityisen suotuisasti terveyteen. Eteerisiä öljyjä on käytetty muun muassa hengitysteiden avaamiseen ja ruuansulatuksen edistämiseen sisäisesti sekä lihaskivun lievittämiseen ulkoisesti.

Terveysvaikutuksistaan kenties tunnetuimmalla yrtillä, piparmintulla, on tutkimusten mukaan paljon terveysvaikutuksia. Vanha kansa ei siis suinkaan ollut väärässä uskoessaan, että piparminttu auttaa avaamaan tukkoiset hengitystiet ja vauhdittaa ruuansulatuksen luontaista toimintaa.

Carmolis Yrttitipat sisältävät haihtuvia eli eteerisiä öljyjä piparmintun lisäksi peräti kymmenestä muusta yrtistä. Tehon perustana ovat piparminttu, laventeli, kaneli, neilikka, sitruunamelissa, muskotti, salvia, sitruunaruoho, anis, sitruuna ja timjami. Carmolis on perinteinen arvostettu yrttivalmiste, jota on valmistettu jo 1600-luvulta lähtien.

 

Lievittää flunssaa

Jo vuosisatojen ajan on niin ikään uskottu piparmintun flunssaa lievittäviin vaikutuksiin. Tämä uskomus on perustunut piparmintun sisältämään mentoliin. Tässäkin suhteessa vanhat uskomukset ovat vuosien saatossa osoittautuneet osuviksi, sillä amerikkalaisen Maryland Medical Centerin yliopiston mukaan myös tutkimuksissa on todettu, että piparmintun sisältämä mentoli helpottaa flunssaista oloa. Mentoli toimii myös luonnollisena yskänlääkkeenä ja sen on todettu irrottavan limaa. Mentolin on todettu tutkimuksissa myös rauhoittavan flunssasta ärtynyttä, kipeää kurkkua ja helpottavan etenkin kuivaa yskää.

Carmolis Yrttitipat on kuin luotu pohjoisiin olosuhteisiimme. Talvinen kausi-influenssa vierailee useimmissa suomalaiskodeissa vuosittain. Carmolis Yrttitippojen eteeriset öljyt avaavat tukkoiset hengitystiet miellyttävän nopeasti. Imeytä n. 10 tippaa Carmolista sokeripalaan ja anna sen vähitellen sulaa suussa hitaasti imeskellen. Voit myös lisätä Carmolista reilut 10 tippaa höyryävän kuumaan yrttiteehen tai hunajalla maustettuun kuumaan veteen. Kuuma juoma ja siitä haihtuvien öljyjen höyryt voivat tehostaa entisestään yrttien vaikutusta nenän ja nielun limakalvoihin.

”Vanhan kansan” klassikko on nauttia eteeristen öljyjen vaikutuksista laakeasta astiasta höyryhengitettynä. Annos: 10 tippaa / 1 dl kuumaa vettä laakeaan astiaan. Suosittelemme tätä lämpimästi myös uusille Carmoliksen käyttäjille. Sopii myös lapsille.

 

Tekee hyvää myös vatsan terveydelle

Vanhan kansan mukaan piparminttu voi lievittää erilaisia vatsaongelmia pahoinvoinnista kuukautiskipuun. Useissa tutkimuksissa ollaan saatu viitteitä siitä, että piparmintulla on erityisen suotuisia vaikutuksia vatsan terveyteen eli nykytiedon valossa vaikuttaa siltä, että vanha kansa ei ollut tässä asiassa suinkaan väärässä. Vuonna 2011 australialaisen Adelaiden yliopiston tutkimuksissa tultiin siihen johtopäätökseen, että piparminttu tosiaan vaikuttaa suolistossa siten, että se lievittää vatsakipua.

Sekoita kylmään vesitilkkaan reilu 20 tippaa Carmolista ja nauti kertakulauksella. Myös ylikylläinen olo helpottuu tällä drinkillä ilahduttavan nopeasti.

 

Carmolis Yrttitipat väsyneille ja kipeytyneille lihaksille:

Rasittuneet lihakset saavat lievitystä yrttitipoista. Sivele yrttitippoja suoraan rasittuneille lihaksille. Perinteisten tippojen ohella kannattaa kokeilla ihan erikseen kipeytyneiden lihasten ja nivelten tarpeisiin laadittua Carmolis Kipugeeliä.

Yrttitipat virkistävät mukavasti väsyneitä jalkoja. Jalkakylpy valmistuu reilulla lorauksella Carmolista vadilliseen lämmintä vettä. Kannattaa kokeilla erityisesti saunassa tai saunomisen jälkeen.