Pellavarouhe Luomu

Vaikuttavien aineiden määrä päiväannoksessa
Ravintoarvo100 g
Energiaa1185 kJ / 285 kcal
Rasvaa, josta 17 g
- tyydyttyneitä rasvahappoja 2 g
- kertatyydyttymättömiä rh. 3 g
- öljyhappoa (omeg-9) 2,3 g
- monityydyttymättömiä rh. 12 g
- linolihappoa (omega-6) 2,5 g
- alfalinoleenihappoa (omega-3) 10 g
Hiilihydraattia, josta2 g
- sokereita1 g
Ravintokuitua, josta 37 g
- liukoista kuitua 12 g
- liukenematonta kuitua 25 g
Proteiinia30 g
Suolaaalle 0,1 g*
Annostusohje Suositeltu käyttöannos on 1 – 2 rkl vuorokaudessa.

Pellavarouhetta voidaan käyttää puuroihin, leivontaan, ns. pellavaliman valmistukseen sekä sellaisenaan myslin tapaan esim. jogurttiin, piimään tai mehuun sekoitettuna. Kuitu sitoo itseensä nestettä. Nauti runsaan kuituannoksen yhteydessä 1-2 lasillista nestettä.
Käyttörajoitukset Runsas kuidun nauttiminen saattaa aiheuttaa ilmavaivoja. Oireet heikkenevät ja loppuvat yleensä muutamien päivien kuluessa vatsan totuttua kuituun.

Aloita käyttö pienellä annoksella, jos vatsasi ei ole tottunut kuituun.

Elintarvikeviranomaisen suosittelema pellavarouheen enimmäsiannos on 25 g / vrk. Suosituksen taustalla ovat keskimääräiset kadmiumpitoisuudet eurooppalaisissa pellavansiemenissä. Suomessa maaperän kadmiumpitoisuus on kuitenkin hyvin alhainen keski-eurooppalisiin tasoihin verrattuna.
Tuotteen ainesosat ja säilytys Luomuviljelty pellavarouhe 100 %

Monipuolinen ja monikäyttöinen Luomu Pellavarouhe

Luomupellavarouhe valmistetaan valikoiduista suomalaisista luomupellavansiemenistä. Suurin osa pellavansiementen sisältämästä öljystä on poistettu hellävaraisella kylmäpuristusmenetelmällä.

Pellavarouhe on ravintoarvoltaan ja käyttötavoiltaan monipuolinen ruoka-aine. Se sisältää runsaasti elimistömme hyvinvoinnille tärkeitä rasvahappoja (mm. omega-3-sarjan alfalinoleenihappoa), vitamiineja ja hivenaineita. Pellava on kasvikunnan runsain lignaanin lähde. Lignaanit kuuluvat kasviestrogeeneihin ja tunnetaan voimakkaina antioksidantteja. Pellavarouheesta 37 % on vatsaa hellivää ravintokuitua. Myös pellavan proteiinikoostumus on ravitsemuksellisesti ihanteellinen.

Valvottua luomutuotantoa Luomupellavarouheen raaka-aineet tulevat suomalaisilta luomutiloilta. Luomuviljelyssä ei käytetä torjunta-aineita eikä keinotekoisia lannoitteita, vaan maaperän hedelmällisyyttä pidetään yllä luonnonmukaisilla viljelymenetelmillä. Pellavainen Luomu Pellavarouheella on valvovan viranomaisen tunnus (FI-EKO-201). Se on takuu luomuviljelyn ja satoa jalostavien yritysten säännöllisestä valvonnasta.

Ei huolta kadmiumista

Pellavalla on luontainen taipumus sitoa maaperästä kadmiumia. Valioravinnon Luomu Pellavarouheessa kadmiumin määrä on kuitenkin minimoitu mahdollisimman vähäiseksi. Pellavan tuotantoon käytetyille viljelymaille on asetetut erittäin tiukat vaatimukset. Puhdas ja laadukas lopputuote on kunnia-asia Valioravinnolle ja suomalaisille pellavan viljelijöille.

Käyttötarkoitus

  • Runsaasti terveellistä kuitua
  • Välttämättömiä omega-3 ja -6-rasvahappoja
  • Hyvää proteiinia
  • Puuroihin ja leivontaan
  • Kuitulisäksi terveysjuomiin

Luomupellavarouhe on ravintoarvoltaan ja käyttötavoiltaan monipuolinen ruoka-aine.

Pellavarouhe sisältää runsaasti koko elimistömme hyvinvoinnille tärkeää ravintokuitua, hyviä rasvahappoja, vitamiineja ja hivenaineita. Pellava on lisäksi kasvikunnan runsain lignaanin lähde. Myös pellavan proteiinikoostumus on ravitsemuksellisesti ihanteellinen.

Kenelle

  • Laiskasta vatsasta kärsiville
  • Kuitulisäksi karppaajille
  • Kaikenikäisille naisille ja miehille

Media