Carmolis -tips inför den finländska sommaren

02.06.2015

Carmolis är en obestridlig klassiker när det kommer till örtpreparat. Örtdropparna har funnits i medicinskåpen i de finländska sommarstugorna i över 25 års tid. På goda grunder, för Carmolis är ett verkligt mångsidigt och fungerande hjälpmedel på sommaren. Örtdropparnas flyktiga oljor kan användas till att öppna täppta luftvägar, men också för att hjälpa matsmältningen. Med örtdropparna får man också muskler som blivit ansträngda av sommarsysslor att slappna av.

Carmolis är som skapt för våra nordiska förhållanden. De facto är Carmolis effekter vitt kända också på internationella marknader. Örtdropparna, som tillverkas i Schweiz, säljs redan i 14 europeiska länder, vilket betyder att miljontals människor använder dropparna idag och att användningssätten är flera hundra. Vi har nu samlat de bästa purfinska tipsen för Carmolis nordiska vänner.

Carmolis – när du känner dig igentäppt av sommarinfluensa eller pollenallergi:

Sommarinfluensan är vanligen en förargligt seg semesterkompis. De eteriska oljorna i Carmolis örtdroppar öppnar täppta luftvägar såväl på sommaren som på vintern. Låt 10–15 droppar Carmolis sugas upp i en sockerbit och låt därefter sockerbiten långsamt smälta i munnen. Örtdropparnas effekt ökar om du tillsätter 15–20 droppar i ett ångande hett örtte eller i vatten smaksatt med honung. En klassiker bland erfarna Carmolisvänner är ännu idag att andas in ångan av en ordentlig dos örtdroppar från ett kärl med vid öppning. Vi rekommenderar varmt denna metod också för nya användare.

Carmolis – mot hes hals och för frisk andedräkt:

Örternas eteriska oljor lugnar ner en irriterad hals och ger en frisk andedräkt. Såväl på karaokeestraden som på dansbanan är det bra att ha sångrösten och andedräkten i skick. Avnjut 15 droppar Carmolis blandade i en skvätt ljummet vatten så fort du känner symptom i halsen eller när du känner att andedräkten känns unken. Fungerar definitivt.

Carmolis – vid tillfälliga matsmältningsbesvär:

Sommarens rikliga grillmåltider, kolsyrade drycker och frodiga grönsaker kan ibland få magen att svälla upp. Carmolis hjälper matsmältningsenzymerna och minskar den proppmätta känslan i magen. Blanda drygt 20 droppar Carmolis i en skvätt kallt vatten efter måltid och drick upp allt på en gång. Känslan av att vara proppmätt lindras glädjande nog väldigt snabbt.

Carmolis – när magen är upp och ner av skämd mat:

Hur omsorgsfullt du än packat ner din mat, är heta sommardagar som klippta och skurna för att förstöra maten. Också vissa exotiska delikatesser kan göra så att det vänder sig i magen även om du avnjuter maten färsk. De starka örtdropparna har i någon mån konstaterats ta kål på magbobbor. Örtdropparna kan därför bespara dig en tråkig semestersjuka. Avnjut drygt 20 droppar Carmolis i en skvätt kallt vatten så fort du känner de första symptomen. Samma drink hjälper t.ex. mot magknip på grund av resfeber eller annan spänning.

Carmolis – för trötta och onda muskler:

Muskler ansträngda av långa roddturer, höbärgning eller många svängar på dansgolvet kan vara i behov av något som slår Mobilat i mångsidighet. Applicera örtdroppar direkt på de ansträngda musklerna. Kom också ihåg Carmolis örtgel som är speciellt framtaget för muskler!

Carmolis – i strandbastun:

På butikshyllan finns bastudroppar för alla smaker. Carmolis är värt att prövas och är definitivt ett uppfriskande alternativ vid sidan av traditionella björk- och tjäraromer. Tillsätt 10 droppar Carmolis i en skopa badvatten och kasta på den heta bastuugnen. De tuffaste bastubadarna kastar ännu större doser på de heta bastustenarna.

Carmolis – för trötta fötter under stadssemestern:

Örtoljorna lindrar fötter som är uttröttade av sommarvärmen eller en stadssemester. Blanda till ett fotbad genom att tillsätta en ordentlig skvätt Carmolis i ett fat med varmt vatten. Badda fötterna och låt stressen rinna av dig. Det här rekommenderar vi att du prövar antingen i bastun eller strax efter ett bastubad.

Carmolis – mot kliande myggbett

Carmolis håller tyvärr inte myggor på avstånd. Örtoljorna dämpar dock klådan. Applicera några droppar på den kliande huden. Applicera inte Carmolis på skadad hud.

Carmolis – hjälper dig att somna

Midnattssolen kan hålla dig vaken även om du redan är i stort behov av sömn. Örterna i Carmolis har en svagt lugnande verkan och anses ibland vara ett trevligare alternativ än andra betydligt droppar. Blanda cirka 20 droppar Carmolis i en skvätt svalt vatten och avnjut.