Iho Omega

Verksamma ämnen i en dygnsdos
Näringsämne2 - 4 kaps.
Fett1,0 - 2,0 g
Mättade fettsyror70 - 140 mg
Enkelomättade fettsyror, varav135 - 270 mg
- oljesyra (Omega-9) 130 - 260 mg
Fleromättade fettsyror, varav725 - 1450 mg
- linolsyra (Omega-6)450 - 900 mg
- gammalinolensyra (Omega-6) 120 - 240 mg
- alfa-linolensyra (Omega-3)135 - 270 mg
- stearidonsyra (Omega-3)25 - 50 m
E-vitamin (alfatokoferol) 4 - 8 mg*
Beetakaroten, av vilken 0,2 - 0,4 mg
- kroppen formar vid behov A-vitamin 120 - 240 mcg**
Dosering Under den första månaden 2 kapslar 2 gånger om dagen och därefter 2 kapslar om dagen.

Intas i samband med en lätt måltid Oljan kan vid behov avnjutas utan kapselskal.

Doseringen kan ökas eller minskas enligt omständigheterna och beroende på hur huden mår. Den bästa effekten nås med regelbunden användning av Iho Omega.

Det är både tryggt och det rekommenderas att man använder produkten vid graviditet och amning. I den kliniska undersökningen använde försökspersonerna en dos om 6 kapslar om dagen under graviditet och amning.
Användningsbegränsningar Svartvinbärsfröolja har inte konstaterats förorsaka biverkningar. Personer med känslig mage kan dock till en början reagera på en stor oljedos. Magen vänjer sig vid oljan om dagsdosen intas i 2–3 omgångar i samband med måltid.
Produktens ingredienser och förvaring Svartvinbärsfröolja (72 %), kapselskal (förtjockningsmedel: modifierad majsstärkelse och karragen, fuktighetsbevarande medel: glycerol, surhetsreglerande medel: dinatriumfosfat), antioxidationsmedel (alfa-tokoferol och rosmarinolja).

Innehåller inte gluten, jäst, laktos eller animaliska beståndsdelar.

Iho Omega är ett av få finländska fettsyrepreparat. Dess standardiserade BC634-svartvinbärsfröolja tillverkas endast av svarta vinbär odlade i Finland och i norra Sverige. Den rena luften och jorden i våra nordiska odlingsförhållanden samt våra långa sommardagar ger bären ett rikare innehåll än deras utländska artfränder.

– Svartvinbärsfröoljans balanserade fettsyrasammansättning
Svartvinbärsfrön innehåller en unik olja. Vi kan dock inte tillgodogöra oss oljan genom att äta bär, eftersom de små fröna färdas snabbt genom mag-tarmkanalen utan att lösas upp.

Kärnan i Iho Omega är standardiserad BC634-svartvinbärsfröolja. Den innehåller nödvändiga fettsyror, alfa-linolensyra (omega-3) och linolsyra (omega-6) i förhållande 1:4 helt enligt näringsrekommendationerna. Den innehåller också rikligt med gammalinolensyra (omega-6), oljesyra (omega-9) och stearidonsyra (omega-3), som är sällsynt på annat håll i naturen. Vinbärsfröoljans naturligt rikliga E-vitaminer (flera olika tokoferoler och tokotrienoler) är starka antioxidanter, som skyddar själva oljan, men också cellerna i vår kropp efter att vi avnjutit oljan.

Stearidonsyran (SDA) har en positiv inverkan på kroppens fettsyrabalans. Den rikliga mängden gammalinolensyra (GLA) i kosten bildar arakidonsyra, som i för stora mängder kan vara skadlig för kroppen. Svartvinbärsfröoljans SDA styr dock fettomsättningen så att arakidonsyrabildningen inte ökar, i stället bevaras de gynnsamma verkningarna av GLA.

Högklassig och trygg inhemsk BC634-svartvinbärsfröolja
BC634-oljan i Iho Omega-svartvinbärsfröoljekapslarna framställs med koldioxidextrahering på Aromtech Oy:s fabrik i Torneå. Koldioxidextrahering är en suverän teknik för att ta tillvara naturens bioaktiva komponenter. Koldioxid skyddar värdefulla fettsyror och antioxidanter från oxidering. De bioaktiva beståndsdelarna kan med denna metod separeras utan kemiska lösningar eller höga temperaturer. Resultatet är ett i fråga om verksamma ämnen, omega-3, -6 och -9-

Användningsändamål

 • Svartvinbärsfröolja är en mångsidig vegetabilisk olja som lämpar sig väl för problemhud.Iho Omega-svartvinbärsfröoljekapseln är naturligt rik på alla de byggmaterial som huden behöver. Den vårdar, ger näring åt och förnyar huden. När huden får tillbaka sin fuktighet och elasticitet ser den också ung ut (beauty from within).

  Svartvinbärsfröolja innehåller viktiga näringsämnen som påverkar den balanserade utvecklingen av det växande barnets överkänslighetsmekanismer. En produktspecifik klinisk undersökning visade att Iho Omegas rena vinbärsolja är ett tryggt alternativ att komplettera gravida och ammande mammors samt spädbarns mat med.

  Svartvinbärsfröolja har konstaterats vara bra för hjärtat och blodomloppet. En produktspecifik klinisk undersökning visade att Iho Omega påverkade blodets LDL- och HDL-kolesterolhalter på ett gynnsammare sätt än den fiskolja som personerna i kontrollgruppen intog. Svartvinbärsfröolja stöder och normaliserar kroppens fettomsättning på ett övergripande sätt.

  – För torr, känslig och irriterad hud
  – För åldrande hud
  – För att komplettera födan med vid graviditet och amning

  – För hjärta och blodomlopp
  – För att balansera LDL- och HDL-kolesterol
  – För att stöda ett normalt blodtryck
  – För att balansera fettomsättningen

För vem

– För kvinnor och män i alla åldrar
– För gravida och ammande mammor
– För vegetarianer
– För fiskallergiker

Hälsopåståenden / kliniska belägg

– En finländsk produktspecifik studie: BC634-svartvinbärsfröoljans inverkan på utvecklingen av atopi

En klinisk studie utförd vid Åbo universitet undersökte den finländska BC634-oljans inverkan på nedärvningen av atopi från mamma till barn. I undersökningen deltog 322 finländska mammor, av vilka de festa var atopiker. Under graviditeten och amningen intog de mammor som ingick i undersökningen antingen vinbärsolja eller olivolja, som användes som referensprodukt. Efter att amningen avslutats, tillsattes 1 g flytande olja dagligen i barnens föda. Uppföljningen pågick högst tills barnen fyllde två år. Undersökningen visade att förekomsten av hudproblem är 30 % lägre hos 1-åriga barn i vinbärsfrögruppen och att symptomen hos dessa barn också är lindrigare. (Linnamaa P. et al. Clin. Exp. Allergy. 2010, In press)

I Finland är atopi ett allmänt hudproblem som lätt nedärvs. Det går dock att påverka sjukdomens uppkomstmekanismer med näringsintag under graviditet och amning. Vi känner till att vinbärsoljan och dess ämnesomsättningsprodukter spelar en viktig roll bl.a. i den balanserade utvecklingen av barnets autoimmunsystem. Det går också att påverka hudens välbefinnande hos vuxna människor genom näringsintag.

– En finländsk produktspecifik studie: BC634-svartvinbärsfröoja hjälper till att sänka LDL-kolesterolet

En klinisk undersökning utförd vid Åbo universitet visade att den finländska BC634-svartvinbärsfröoljan hjälpte till att sänka LDL-kolesterolet och förbättrade förhållandet mellan HDL- och LDL-kolesterol. I undersökningen intog unga och friska försökspersoner växelvis svartvinbärsfröolja och fiskolja under fyra veckors tid. Vinbärsoljan sänkte LDL-kolesterolet i högre grad än fiskoljan. Samtidigt konstaterades att vinbärsoljan ökade dihomogammalinolensyrahalten (DGLA). I kroppen bildas det eikosanoider av DGLA. Eikosanoiderna är hormonliknande föreningar som vi bl.a. behöver för att reglera blodkärlens sammandragning, blodplättarnas funktion och kroppens

Media