Valioravintoa jo yli 56 vuoden ajan

_DSC7167

Oy Valioravinto Ab on Suomen johtavia luontaistuotealan yrityksiä: luontaistuotteiden valmistaja ja tukkukauppa. Vuonna 1960 perustetun yrityksen toiminnassa yhdistyvät vuosikymmenien aikana saavutettu vahva osaaminen sekä nykyaikainen tuotekehitys ja teknologia.

Tuotanto-, tuotekehitys- ja tukkukauppatoiminnan lisäksi Valioravinto harjoittaa maahantuontia ja vientiä sekä sopimusvalmistusta. Yritys on myös osakkaana useissa tuotekehitykseen ja tutkimukseen keskittyvissä yrityksissä. Nämä osakkuusyritykset tutkivat, kehittävät ja valmistavat terveysvaikutteisia elintarvikkeita ja ravintolisiä puhtaista luonnon raaka-aineista.

Valioravinnon tuotevalikoimaan kuuluu  ravintolisiä, kuten esim. yrtti-, vitamiini- ja mineraalivalmisteita, rasvahappotuotteita, luontaiselintarvikkeita ja luontaiskosmetiikkaa. Innovatiiviseen tuotekehitykseen ja syvälliseen tutkimukseen perustuva toiminta luovat pohjan Valioravinnon tuotteiden laadukkuudelle. Tuotevalikoimaa uudistetaan ja kehitetään järjestelmällisellä yhteistyöllä sekä koti- että ulkomaisten yliopistojen, tutkimuslaitosten ja alan johtavien yhteistyöyritysten kanssa.

Valioravinnon tuotteita myyvät luontaistuotekaupat ja apteekit sekä muut luontaistuotteisiin erikoistuneet myyntipisteet kautta maan. Lähimpänä Sinua olevan osaavan ja ammattitaitoisen asiantuntijan löydät sivuiltamme kohdasta jälleenmyyjät.

Bertil_apteekissa

Bertil Pomoellin jalanjäljissä

Apteekkari Bertil Pomoell oli suomalaisen luontaistuotealan edelläkävijä, innostaja ja tienrai-vaaja. Hän oli kiinnostunut luonnosta sekä luonnon ja ihmisen vuorovaikutuksesta. Farmasian ammattilaisena hän tunsi hyvin rohdoskasvit ja osasi käyttää niitä hyväksi työssään.

Bertil Pomoell oli kiinnostunut kaikesta, ”mikä alkoi sanalla bio”. Hän oli aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja ja kehitteli oman toimialansa lisäksi useita vuosikymmeniä aikaansa edellä olevia projekteja, kuten biokaasua, biologisia lannoitteita ja biologista veden puhdistusta.
Luomua jo ennen luomua
Pietarsaaren apteekkari halusi auttaa asiakkaita heidän henkilökohtaisten oireittensa mukaisesti. Hän oli lahjakas lääkkeiden valmistaja ja laati reseptejä yksilöllisiin tarpeisiin. Vielä vuosikymmeniä myöhemmin saatettiin apteekista kysyä Pomoellin aikoinaan valmistamaa lääkettä. Maine kiiri ja suosituimpien valmisteiden kysyntä kasvoi niin suureksi, että valmistusta täytyi osin koneellistaa. Oman valmistuksen lisäksi Bertil Pomoell alkoi maahantuoda luonnonlääkkeitä. Apteekin luontaistuotesektorin kasvun myötä olikin pian tarpeen perustaa erillinen yritys, joka ryhtyisi tuottamaan puhtaista luonnon raaka-aineista elintarvikkeita ja erityisvalmisteita. Näin syntyi Oy Valioravinto Ab vuonna 1960.